Izvor: RTS, 17.Maj.2022, 16:49

Provala oblaka u Požegi

Jak pljusak pao je u Požegi. Neka sela u okolini pogodio je sitan grad. Protivgradni strelci brane useve.
Provala oblaka, praćena sitnom sugradicom, pogodila je Požegu, javlja dopisnik RTS-a. U nekim selima pao je i sitan grad.

Protivgradni strelci pod koordinacijom Radarskog centra Buar Užice, već dva sata su na položajima i brane useve u opštinama Zlatiborskog i Moravičkog okruga.
Gađali su gradonosne oblake iz pravca Valjeva, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali su na položajima i zbog oblaka koji stižu iz pravca BiH.
Na Zlatiboru, pao je grad koji je ličio na sneg. Padavine i u Valjevu, Zrenjaninu, Somboru, na Paliću...
Prema prognozi, u Srbiji su danas moguće vremenske nepogode sa većom količinom padavina, više od 20 litara u kratkom periodu, sa kratkotrajnom pojavom grada i olujnim vetrom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CRNO NEBO NAD SRBIJOM Provala oblaka u Požegi, grad nalik na sneg sručio se na Zlatibor, pljuskovi i na severu zemlje, protivgradni strelci BRANE USEVE

Izvor: Blic, 17.Maj.2022

Jak pljusak pao je u Požegi. Neka sela u okolini pogodio je sitan grad. Protivgradni strelci brane useve.

Nastavak na Blic...

Jako nevreme pogodilo užički kraj

Izvor: Danas, 17.Maj.2022

Jak pljusak i grad zahvatili su danas područje Zlatibora, Užica i Požege, a RTS javlja da su iz protivgradnih stanica ispaljene rakete za rasterivanje gradonosnih oblaka kako bi se zaštiti usevi.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.