Protivnici izgradnje mini-hidroelektrana prekinuli blokadu puta ka Kopaoniku

Izvor: RTS, 03.Okt.2019, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protivnici izgradnje mini-hidroelektrana prekinuli blokadu puta ka Kopaoniku

Saobraćaj ka turističkom centru na Kopaoniku od 17 časova obavlja se nesmetano, pošto su meštani, koji se protive izgradnji mini-hidroelektrana, prekinuli blokadu puta. Izvođači radova napustili su selo Žiljak.
Meštani Žiljaka i okolnih sela u opštini Brus povukli su se sa puta koji su blokirali od jutros zbog izgradnje mini-hidroelektrana na Graševačkoj reci kraj koje žive.
Obezbeđenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i radnici koji su nameravali da pripreme gradilište, uklonili su mašinu sa javne površine kraj reke i otišli iz Žiljaka.
Inače, stanovnici sela na istočnim padinama Kopaonika protive se igradnji mini-hidroelektrana, jer im se na taj način, kako kažu, ugrožava egzistencija i opstanak.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.