Blokada puta ka Kopaoniku zbog izgradnje miihindroelektrane

Izvor: RTS, 03.Okt.2019, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokada puta ka Kopaoniku zbog izgradnje miihindroelektrane

Meštani sela Žiljci, kojima su se pridružili žitelji većine potkopaoničkih naselja, blokirali su put od Brzeća ka Kopaoniku jer se protive izgradnji minihidroelektrane.
I pored svakodnevnih dežurstava, jutros oko pet časova izvođači radova uspeli su da dovezu mašinu i ograde mesto gde je planirana izgradnja minihidrocentrale. Delegacija meštana trenutno je kod predsednika opštine Brus.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
To je drugi put za mesec dana da na ovaj način stanovnici potkopaoničkih sela izražavaju nezadovoljstvo i sprečavaju investiciju koja će im kako kažu ugroziti reku a time i egszistenciju.
Polovinom septembra put je u blokadi bio 30 časova i tada su do daljeg odloženi radovi.
Saobraćajna policija u Brusu preusmerava vozila na putni pravac preko Krive Reke koji je desetak kilometara duži.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Meštani blokirali put ka Kopaoniku zbog izgradnje minihidroelektrane

Izvor: Radio 021, 03.Okt.2019

Meštani sela Žiljci, kojima su se pridružili žitelji većine potkopaoničkih naselja, blokirali su put od Brzeća ka Kopaoniku jer se protive izgradnji minihidroelektrane...I pored svakodnevnih dežurstava, jutros oko pet časova izvođači radova uspeli su da dovezu mašinu i ograde mesto gde je...

Nastavak na Radio 021...

Protivnici izgradnje mini-hidroelektrana prekinuli blokadu puta ka Kopaoniku

Izvor: RTS, 03.Okt.2019

Saobraćaj ka turističkom centru na Kopaoniku od 17 časova obavlja se nesmetano, pošto su meštani, koji se protive izgradnji mini-hidroelektrana, prekinuli blokadu puta. Izvođači radova napustili su selo Žiljak. . Meštani...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.