Protest radnika Autosaobraćaja

Izvor: RTS, 21.Jan.2015, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest radnika "Autosaobraćaja"

Stotinak radnika "Autosaobraćaja" protestovalo je jutros ispred zgrade Gradske uprave, tražeći od nadležnih rešavanje statusa preuzeća, realizaciju socijalnog programa i deblokadu preostale imovine kako bi proradila Autobuska stanica u Kragujevcu.
Okupljeni su tokom protesta izrazili i nezadovoljtsvo zbog neispunjenih obećanja pojedinih državnih funkcionera oko rešavanja problema preduzeća, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi Beta.

Predstavnici radnika razgovarali su sa gradonačelnikom Kragujevca Radomirom Nikolićem koji je rekao da ima potvrdu Vlade Srbije da će za preostale radnike preduzeća biti obezbeđen socijalni program.
Kako prenosi sajt Gradske uprave, radnici su na skupu podsetili u kakvoj se situaciji kolektiv nalazi, da je opterećen milionskim obavezama i da se zaposlenima duguje i po 25 plata.
"Grad u rešavanju problema koje ima 'Autosaobraćaj' nije pregovarač već samo posrednik koji treba da napravi vezu između zaposlenih i Vlade Srbije", rekao je radnicima, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.
Nikolić je dodao da je tačno da država nije uspela da nađe strateškog partnera za firmu koju je prethodni gradonačelnik Veroljub Stevanović sa svojim saradnicima uspeo potpuno da uništi.
Prema rečima Nikolića, država će izaći u susret radnicima iako postoji očigledan propust od strane rukovodstva preduzeća.
Zbog neažurnosti direktora dokumentacija za socijalni program nije dostavljena u predviđenom roku.
Najavljeno je da će biti sproveden socijalni program u predviđenom roku za sve koji su se ranije prijavili za dobrovoljni odlazak.
"Autosaobraćaj" su opteretila i utuživanja radnika, pa su na osnovu njihovih pravosnažnih presuda popisivana sredstva i prodati autobusi putem javne prodaje.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Protest radnika Autosaobraćaja

Izvor: B92, 21.Jan.2015

Stotinak radnika "Autosaobraćaja" protestovalo je ispred zgrade Gradske uprave, tražeći od nadležnih rešavanje statusa preuzeća...Radnici traže i realizaciju socijalnog programa kao i deblokadu preostale imovine da bi proradila Autobuska stanica u Kragujevcu...Oni su tokom protesta izrazili i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.