Izvor: RTS, 15.Feb.2022, 13:41

Protest ekoloških organizacija u Beogradu, zahtev da se trajno zabrani iskopavanje bora i litijuma

Protest ekoloških organizacija, koje traže da se zakonom trajno zabrani iskopavanje bora i litijuma, završen je danas posle dva sata ispred Palate "Srbija", gde je predsednik dodeljivao odlikovanja povodom Dana državnosti. Povređena su dva građanina. Saobraćaj je ponovo uspostavljen nešto posle 14 sati.
Savo Manojlović iz organizacije "Kreni-promeni" ponovio je zahtev da se danas ne raspisuju izbori i ne raspušta Parlament, nego da se u naredna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 24 sata predloži i usvoji zakon o zabrani iskopavanja litijuma i bora.

Najavio je da će pokret koji predvodi večeras da objavi naredne korake, ali da će, ako se Skupština raspusti, a zakon ne donese, krenuti protesti po celoj Srbiji.
Kako je istakao, jedini zadovoljavajući odgovor države na njihove zahteve je da predsednik Vučić predloži Vladi da usvoji zakon.
Manojlović je pozvao na smirivanje tenzija i zamolio građane da ne napadaju policajce koji su profesionalno radili svoj posao.
Povređena dva građaninaNa protestu su zabeležena četiri incidenta, i to pred sam kraj skupa, kada su vozači probali da probiju blokadu, a dva građanina su povređena.
Vozač "dačije logan" je u 13.50 na raskrsnici ulica Antifašističke borbe i Bulevara Mihaila Pupina pokušao da zaobiđe blokadu vozeći trotoarom, i pritom je udario jednog pešaka i pobegao.
Vozač "mercedesa", nakon pokušaja da probije blokadu, ostao je bez zadnje šoferšajbne i bočnog stakla.
Palata Srbija bila je opasana jakim policijskim kordonima, a učesnicima svečanosti dodele odlikovanja omogućen je dolazak iz pravca hotela "Jugoslavija" sa dunavske strane, i na svečani ulaz iz Bulevara Mihaila Pupina.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završena protestna blokada ekoloških organizacija kod Palate Srbija

Izvor: VOA, 15.Feb.2022

Inicijativa "Kreni-promeni", Savez ekoloških organizacija Srbije, ekološka udruženja, aktivisti i građani održali su protest i blokirali saobraćaj oko Palate Srbija na Novom Beogradu, gde je predsednik Srbije Aleksandar Vučić delio sretenjsko ordenje zaslužnim građanima. Saobraćaj je bio...

Nastavak na VOA...

Protest ekoloških aktivista ispred Palate Srbije završen posle dva sata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Feb.2022

Protest ekoloških aktivista, koji traže da se zakonom trajno zabrani iskopavanje bora i litijuma, završen je danas oko 14 časova ispred Palate Srbija, nakon što su se demonstranti u grupama razišli...Grupe aktivista i građana, danas u podne krenule su iz Bulevara Mihajla Pupina i Bulevara Nikole...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.