Prosvetari traže bolje uslove rada i veće plate

Izvor: NaDlanu.com, 21.Maj.2013, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosvetari traže bolje uslove rada i veće plate

Predstavnici Foruma srednjih stručnih škola i beogradskih sindikata obrazovanja okupili su se danas u parku "Manjež" odakle su otišli u Ministarstvo prosvete gde su predali zahteve za poboljšanje uslova rada.

U svojim zahtevima oni traže da u svakom odeljenju ima od 20 do 25 učenika, da stručna matura u školama ne bude prepreka da đaci upišu fakultete koje žele, da se za nastavnike i profesore koji su tehnički višak omogući dokvalifikacija ili prekvalifikacija, kao i da >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << se za njih napravi socijalni program. Oni takođe traže i da se povećaju plate, jer su, kako kažu, one sada prepolovljene ili su na minimalcu, kao i da se nastavnici pravno zaštite.- Forum nije politička partija, već želimo da učestvujemo u dešavanjima i odlukama koje donosi Ministarstvo prosvete, jer to direktno utiče na nas. Želimo da se naša stručnost, iskustvo i znanje vrednuju i dobiju pažnju i platu koju zaslužuju - kaže Mira Čvorović iz škole "Nikola Tesla". Izvor: Blic

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.