Proslava 175 rođendana Pošte Srbije

Izvor: RTS, 05.Jun.2015, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proslava 175 rođendana "Pošte Srbije"

"Pošta Srbije" je obeležila 175 godina postojanja kao javno preduzeće sa rastućim profitom u uslovima oštre konkurencije, izjavio je generalni direktor Pošte Milan Krkobabić.
Na svečanosti u PTT muzeju u Beogradu, Krkobabić je podsetio da je "Pošta Srbije" prešla dug put od otvaranje prve pošte 7. juna 1840. godine i tih dana kada su sa Kalemegdana poštari sredom i subotom kretali da raznose >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pošiljke po unutrašnjosti Srbije, prenela je Beta.
 "Svakog meseca u pošte u Srbiji uđe 20 miliona klijenata, što znači da u proseku svaki građanin Srbije tri puta mesečno obavi neki posao u pošti. Pošta obavi četiri puta više novčanih transakcija nego sve poslovne banke u Srbiji zajedno", rekao je Krkobabić.
Krkobabić je istakao da "Pošta Srbije" nije monopolista već tržišno orijentisana kompanija koja se bori u oštroj konkurenciji sa 49 firmi u oblasti osnove delatnosti dostave pošiljki, sa 1.000 firmi u oblasti informacionih tehnologija i sa svim poslovnim bankama.
Rekao je da će "Pošta Srbije" nastaviti da razvija poslovanje i najavio uvođenje usluga menjačkih poslova i posredovanja u osiguranju na šalterima pošti u Srbiji.
Krkobabić je dodao i da je to u skladu sa jednim od ključnih kriterijuma u poslovanju Pošte, da nema viška radnika već manjka posla.
"Poštari u Srbiji nose torbe teške 35 kilograma i dobro se pomuče za platu koju dobiju, ali je suština da im je posao siguran, redovan i da znaju da su deo sistema", rekao je Krkobabić i podsetio da "Pošta Srbije" ima 15.000 zaposlenih.
Krkobabić je rekao i da je "Pošta Srbije" jedno od retkih javnih preduzeća koja ispunjava sve svoje obaveze i puni budžet Srbije, a da radnici ne dobijaju 13. platu ili bonus, već deo iz profita kompanije, kao svoje učešće u dobiti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pošta Srbije proslavila 175 godina postojanja

Izvor: Akter, 05.Jun.2015

Pošta Srbije danas je obeležila 175 godina postojanja kao javno preduzeće sa rastućim profitom u uslovima oštre konkurencije, izjavio je generalni direktor Milan Krkobabić..Na svečanosti u PTT muzeju u Beogradu, Krkobabić je podsetio da je Pošta Srbije prešla dug put od otvaranje prve pošte...

Nastavak na Akter...

Krkobabić: Dug put od otvaranje prve pošte 7. juna 1840.

Izvor: Beta Video, 05.Jun.2015

BEOGRAD - Na svečanosti u PTT muzeju u Beogradu, generalni direktor Pošte Milan Krkobabić je podsetio da je Pošta Srbije prešla dug put od otvaranje prve pošte 7. juna 1840. godine i tih dana kada su sa Kalemegdana poštari sredom i subotom kretali da raznose pošiljke po unutrašnjosti Srbije....

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Najprofitabilnije javno preduzeće u zemlji

Izvor: Danas, 05.Jun.2015

Beograd - U PTT muzeju u Beogradu, u prisustvu velikog broja zvanica, juče je održana svečanost povodom 175 godina od osnivanja Pošte Srbije. Kao Dan Pošte obeležava se 7. jun, kada je 1840. godine, po novom kalendaru, ukazom kneza Mihaila Obrenovića počeo poštanski saobraćaj u Srbiji...- Pošta...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.