Izvor: Press, 05.Jun.2015, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pošta Srbije slavi 175. rođendan kao najprofitabilnije JP

Pošta Srbije, koja danas slavi 175 godina postojanja, najprofitabilnije je javno preduzeće u Srbiji, sa rastućim profitom, izjavio je direktor Pošte Milan Krkobabić.
BEOGRAD - Pošta Srbije, koja danas slavi 175 godina postojanja, najprofitabilnije je javno preduzeće u Srbiji, sa rastućim profitom, izjavio je direktor Pošte Milan Krkobabić.

On je na svečanosti u PTT muzeju rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da je Pošta Srbije sistem koji raste i razvija se, da je to preduzeće sa 15.000 zaposlenih dostiglo visok stepen društvene korporativne odgovornosti, kao i da na vreme ispunjava obaveze prema državi i puni budžet.
Krkobabić je poručio da je Pošta jedan od stubova naše države i podsetio da je poštanski saobraćaj u Srbiji počeo 1840. godine, posle ukaza kneza Mihaila Obrenovića.
On je kazao da će Pošta u narednom perediou uvesti i nove poslove - menjačke, posredovanja u osiguranju i poslove malih oglasa i još neke.
"Pošta Srbije nije monopolističko preduzeće, već tržišno pozicioniran igrač", istakao je Krkobabić dodajući da u osnovnoj delatnosti ima 49 konkurenata Pošti, oko 1.000 u oblasti IT-a i sve poslovne banke.
On je naglasio da u pošte mesečno uđe 20 miliona klijenata odnosno u proseku svaki stanovnik Srbije uđe tri puta.
"Imamo četiri puta više finansijskih transakcija od svih banaka zajedno. Građani znaju da je opšti nalog za prenos u Pošti 45 dinara, a u stranim poslovnim bankama 160", istakao je Krkobabić.
On je poručio da se Pošta Srbije ne boji strane konkurencije i da retko ko u Srbiji ima "petlju" da stane na crtu bilo kome spolja.
Krkobabić je kazao da su zaposleni ključan resurs poštanskog sistema i da Pošta Srbije nema viška zaposlenih, kao i da se to preduzeće tvrdi da ne otpušta radnike već da ih na bilo koji način uposli na novim poslovima.
"Nema viška radnika, već manjka posla", dodao je Krkobabić.
Dan Pošte Srbije se slavi 7. juna.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Proslava 175 rođendana "Pošte Srbije"

Izvor: RTS, 05.Jun.2015

"Pošta Srbije" je obeležila 175 godina postojanja kao javno preduzeće sa rastućim profitom u uslovima oštre konkurencije, izjavio je generalni direktor Pošte Milan Krkobabić. . Na svečanosti u PTT muzeju u Beogradu,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.