Pronađeni dečak je dobro, nema povrede

Izvor: RTS, 26.Avg.2019, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađeni dečak je dobro, nema povrede

Beba koja je ranije danas pronađena u kontejneru na Žarkovu je pregledana na klinici u Tiršovoj i u dobrom je stanju, rečeno je RTS-u u Tiršovoj.
Dete pronađeno u kesi na Žarkovu dovezeno je u Univerzitetsku dečju kliniku oko 9.00, u pratnji lekara i medicinske sestre.

Reč je o muškom novorođenčetu, koje je pronađeno nekoliko sati po rođenju, rekao je za RTS direktor "Tiršove" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Siniša Dučić.
Prema njegovim rečima, dete je pregledano od strane ortopeda, neurohirurga, pedijatra. Utvrđeno je da nema povreda i da je stabilnih vitalnih parametara.
"Dete je u dobrom opštem stanju, sve laboratorijske analize su uredne. Angažovana je socijalna služba", rekao je Dučić.
Beba je zadržana na opservaciji.  
Od početka godine ovo je peta beba koja je napuštena od strane roditelja. 
Dete ostavljeno sa posteljicom 
Prema informacijama Centra za socijalni rad, koje je novinarima preneo ministar za socijalna pitanja Zoran Đorđević, dete je ostavljeno sa posteljicom u plastičnoj kesi.
"Neshvatljivo je da bilo koji roditelj može da učini ovako nešto, ali ne želim da zalazim u razloge za ovo krivično delo. Ukoliko majka ne želi svoje dete, njena obaveza je da ga barem preda određenoj zdravstvenoj ili socijalnoj ustanovi, kao što je Zvečanska, jer tako detetu ne ugrožava život", istakao je Đorđević.
Rekao je da će resorno ministarstvo učiniti sve da to spreči.
Sa Đorđevićem je dete obišao i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić koji je istakao su ovo tužni trenuci za bespomoćno biće koje je ostavljeno na takav način.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.