Projekat za bolji položaj mladih

Izvor: B92, 02.Dec.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekat za bolji položaj mladih

Snežana Samardžić-Marković (FoNet, arhiv)

Beograd -- U Beogradu je potpisan memorandum o sprovođenju projekta za pomoć mladima, čiji je cilj veće učešće mladih u društvenim procesima.

Mamorandum o razumavanju u Palati Srbija potpisali su ministarka sporta i omladine Snežana Samardžić-Marković i šef misije Međunarodne organizacije za migracije u Srbiji Gregoar Gudstin. Projekat će su u naredne tri godine sprovoditi u deset opština u Srbiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ministarka je kazala da će projekat podržavati otvaranje regionalnih i lokalnih Kancelarija za mlade i sprovoditi programe usmerene ka njihovoj društvenoj koheziji.

"U martu 2007. godine u Srbiji je bilo pet kancelarija za mlade, a sada ima 52", navela je Samardžić-Marković i dodala da je Ministarstvo potpisalo 82 ugovora o osnivanju lokalnih kancelarija za mlade.

Ona je istakla da je dugoročan cilj da se mladi ne odlučuju na trajne odlaske u inostranstvo i da se na lokalnom nivou radi na poboljšanju njihovog položaja.

Ambasador Italije u Srbiji Alesandro Menola je ocenio da mladi svoje šanse u društvu mogu shvatiti isključivo uključivanjem u društveni život u mestima gde žive, te da je osnivanje Kancelarija za mlade prekretnica za to.

Projekat, vredan nešto više od 1.112.000 evra, fokusiraće se na procenu potreba, izgradnju kapaciteta, sprovođenje programa za mlade i jačanje lokalnih i regionalnih mreža i podizanje svesti o položaju mladih.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.