Utorak, 02.12.2008.

14:44

Projekat za bolji položaj mladih

U Beogradu je potpisan memorandum o sprovođenju projekta za pomoć mladima, čiji je cilj veće učešće mladih u društvenim procesima.

Izvor: Beta

Default images

Mamorandum o razumavanju u Palati Srbija potpisali su ministarka sporta i omladine Snežana Samardžić-Marković i šef misije Međunarodne organizacije za migracije u Srbiji Gregoar Gudstin. Projekat će su u naredne tri godine sprovoditi u deset opština u Srbiji.

Ministarka je kazala da će projekat podržavati otvaranje regionalnih i lokalnih Kancelarija za mlade i sprovoditi programe usmerene ka njihovoj društvenoj koheziji.

"U martu 2007. godine u Srbiji je bilo pet kancelarija za mlade, a sada ima 52", navela je Samardžić-Marković i dodala da je Ministarstvo potpisalo 82 ugovora o osnivanju lokalnih kancelarija za mlade.

Ona je istakla da je dugoročan cilj da se mladi ne odlučuju na trajne odlaske u inostranstvo i da se na lokalnom nivou radi na poboljšanju njihovog položaja.

Ambasador Italije u Srbiji Alesandro Menola je ocenio da mladi svoje šanse u društvu mogu shvatiti isključivo uključivanjem u društveni život u mestima gde žive, te da je osnivanje Kancelarija za mlade prekretnica za to.

Projekat, vredan nešto više od 1.112.000 evra, fokusiraće se na procenu potreba, izgradnju kapaciteta, sprovođenje programa za mlade i jačanje lokalnih i regionalnih mreža i podizanje svesti o položaju mladih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: