Problem sa zalihama krvi, dragoceni davaoci svih krvnih krupa

Izvor: RTS, 22.Jul.2019, 08:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Problem sa zalihama krvi, dragoceni davaoci svih krvnih krupa

Kao i prethodnih godina, tokom leta veliki je problem sa zalihama krvi. Iz Instituta za transfuziju pozivaju dobrovoljne davaoce kako bi se nesmetano mogle obavljati operacije, ali i hitni slučajevi.
U letnjim mesecima broj davalaca je manji a potrebe se ne smanjuju. Takođe, povećan je i broj saobraćajnih nesreća.

Gordana Antuljeskov iz Instituta za transfuziju rekla je za RTS da su u ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << trenutku dragoceni davaoci koji imaju 0 i A krvnu grupu, ali i svi drugi
"Neophodno je da se dobrovoljni davaoci odzivaju u kontinuitetu, što je teško ovih dana", kaže Gordana Antuljeskov.
Ističe da je dnevno potrebno od 300 do 350 davalaca a da je to ovih dana teško zbog sezone godišnjih odmora i zbog monjeg broja mesta na kojima je moguće organizovati akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

APEL Potrebni dobrovoljni davaoci krvi svih krvnih grupa

Izvor: Blic, 22.Jul.2019

Institut za transfuziju krvi Srbije pozvao je dobrovoljne davaoce da tokom leta daju krv kako bi nesmetano mogle da budu obavljane operacije, ali i sanirani hitni slučajevi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.