Privedena dve osobe osumnjičene za rušenje nišana na Bajram

Izvor: Blic, 13.Jul.2016, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privedena dve osobe osumnjičene za rušenje nišana na Bajram

Združenom akcijom novopazarske policije i Višeg i Osnovnog javnog tužilaštva privedene su dva osobe za koje se sumnja da su na Bajram porušile 34 nišana (nadgrobna spomenika) na muslimanskom groblju Gazilar.

Portparol Višeg javnog tužilaštva Adnan Baćićanin saopštio je da su uhapšeni Dž. M. (64) i B. Š. (32) iz Tutina koji se terete da su izvršili krivično delo povreda groba.

- Pošto postoji osnovana sumnja da su njih dvojica izvršili navedeno krivično >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << delo, policija ih je saslušala u prisustvu nadležnog tužioca i određen im je pritvor do 48 časova - rekao je Baćićanin i dodao da će o tome šta je istraga otkrila javnost biti blagovremeno obaveštena.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su bošnjačke nacionalnosti, a Dž. M. je izvesno vreme proveo u zatvoru u kojem je promenio veru i iz islama prešao u pravoslavlje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.