Prikaz dela sposobnosti Trećeg raketnog diviziona, 250. raketne brigade za PVD

Izvor: TangoSix.rs, 19.Okt.2020, 10:13

Prikaz dela sposobnosti Trećeg raketnog diviziona, 250. raketne brigade za PVD

U petak 16. oktobra, u pratnji komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-majora Duška Žarkovića i komandanta 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva brigadnog generala Tiosava Jankovića, ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je Treći divizion 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva u kasarni „Milan Tepić“ u Jakovu, kojom prilikom je ova jedinica prikazala deo svojih operativnih sposobnosti, prenelo je >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << Ministarstvo odbrane.
Pretovar raketa na borbeno oruđe / Foto: isečak iz video snimka Ministarstva odbrane Srbije Tehničko osoblje prikazuje otklanjanje neispravnost na optoelektronskom sistemu borbenog oruđa / Foto: Ministarstvo odbrane Srbije Komandant Trećeg raketnog diviziona za protivvazduhoplovna dejstva potpukovnik Momčilo Milinkov rekao je da su pripadnici tog diviziona prikazali posedanje vatrenog položaja iz pokreta dela artiljerijsko-raketnih sredstava za protivvaduhoplovna dejstva Pancir-S1, njihovo prevođenje u pripravnost broj 1, rad borbenih posluga na komandnom vozilu i borbenim vozilima, pretovar raketa sa vozila za dotur na borbena vozila, kao i rad tehničkog odeljenja u otklanjanju neispravnosti na optoelektronskom sistemu borbenog vozila Pancir-S1.
– Efekat opremanja naše jedinice sa artiljerijsko-raketnim sistemom Pancir-S1 je višestruk. Povećali smo broj ciljnih kanala, što znači da jednovremeno možemo gađati veći broj ciljeva nego ranije. Veća je i zona koju možemo da obezbedimo od napada iz vazdušnog prostora. Manevarske mogućnosti sistema su značajno veće. U tehnološkom smislu, ovaj sistem je daleko napredniji u odnosu na sisteme koje smo imali do sada – naglašava potpukovnik Milinkov.
Rad posluge u komandnoj stanici / Foto: Ministarstvo odbrane Srbije On je još istakao i da su za obučenost za rad na sistemu Pancir posluge dobile sertifikate, kao i da su svoju osposobljenost za rad na tom sistemu uspešno dokazale na združenoj taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem „Sadejstvo 2020“, koja je nedavno održana na privremenom poligonu ‘’Pešter’’.
Osmatrački radar P-12 preko koga se najverovatnije sistemu Pancir predaje šira slika o stanju u vazdušnom prostoru / Foto: isečak iz video snimka Ministarstva odbrane Srbije Prvi sistemi PVO Pancir isporučeni su Srbiji 22. februara ove godine, isporuka je trajala do 4. marta kada je zvanično saopšteno da je kompletirana isporuka baterije artiljerijsko-raketnog sistema PVO Pancir-S1E.
Komandna stanica 19S6-3E / Foto: Ministarstvo odbrane Srbije Uz 6 borbenih oruđa 72V6Е-4 nabavljena je i komandna stanica 19S6-3E, potom vozila za transport i pretovar raketa 73V6 i stanica za ispitivanje i kontrolu 9V921. Prvo javno prikazivanje srpskih Pancira održano je 2. maja.

 
Pratite Tango Six i na društvenim mrežama. Na Instagramu, Jutjubu, Tviteru i Fejsbuku.
The post Prikaz dela sposobnosti Trećeg raketnog diviziona, 250. raketne brigade za PVD appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

Ministar Vulin: Gde god je bilo teško, i kad god je teško, Kopnena vojska je tu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2020

Ministar odbrane Aleksandar Vulin zajedno sa komandantom Kopnene vojske general-potpukovnikom Milosavom Simovićem obišao je danas pripadnike Treće brigade Kopnene vojske i Mešovite artiljerijske brigade Kopnene vojske u kasarni "Mija Stanimirović" u Nišu, gde mu je u znak zahvalnosti za jačanje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.