Izvor: B92, 12.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijava zbog radioaktivnog gvožđa

Beograd -- Inspekcija za zaštitu životne sredine podnela krivičnu prijavu zbog slučaja s radioaktivnim gvožđem.

Prijava je podneta protiv direktora Instituta za tehnologiju nuklearnih i drugih mineralnih sirovina Siniše Miloševića, zbog slučaja kontaminiranog otpadnog gvožđa iz vagona vraćenih iz Makedonije.

U saopštenju Uprave za zaštitu životne sredine navodi se da je prijava podneta zbog nepreduzimanja mera zaštite životne sredine, odnosno neobezbeđivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fizičke zaštite opreme i prostora u Hidrometalurškom postrojenju u Grabovnici kod Knjaževca. Dodaje se da su inspektori i stručnjaci Instituta za nuklearne nauke Vinča 8. juna izvršili pregled tog postrojenja radi utvrđivanja porekla kontaminiranog gvožđa.

"Inspekcija za zaštitu životne sredine pri Ministarstvu nauke i zaštite životne sredine obavestila je i druge nadležne, Ministarstvo rudarstva i energetike i Ministarstvo unutrašnjih poslova, radi preduzimanja mera iz njihove nadležnosti", navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.