Ponedeljak, 12.06.2006.

11:58

Prijava zbog radioaktivnog gvožđa

Inspekcija za zaštitu životne sredine podnela krivičnu prijavu zbog slučaja s radioaktivnim gvožđem.

Izvor: Beta

Default images

Prijava je podneta protiv direktora Instituta za tehnologiju nuklearnih i drugih mineralnih sirovina Siniše Miloševića, zbog slučaja kontaminiranog otpadnog gvožđa iz vagona vraćenih iz Makedonije.

U saopštenju Uprave za zaštitu životne sredine navodi se da je prijava podneta zbog nepreduzimanja mera zaštite životne sredine, odnosno neobezbeđivanja fizičke zaštite opreme i prostora u Hidrometalurškom postrojenju u Grabovnici kod Knjaževca. Dodaje se da su inspektori i stručnjaci Instituta za nuklearne nauke Vinča 8. juna izvršili pregled tog postrojenja radi utvrđivanja porekla kontaminiranog gvožđa.

"Inspekcija za zaštitu životne sredine pri Ministarstvu nauke i zaštite životne sredine obavestila je i druge nadležne, Ministarstvo rudarstva i energetike i Ministarstvo unutrašnjih poslova, radi preduzimanja mera iz njihove nadležnosti", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: