Priča o deci kod Alibunara potresla javnost, u slučaj se uključio i Zaštitnik građana

Izvor: RTS, 12.Feb.2020, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priča o deci kod Alibunara potresla javnost, u slučaj se uključio i Zaštitnik građana

Nakon što je RTS emitovao priču o šestoro dece koja žive sama u Kozjaku kod Alibunara, zaštitnik građana pokrenuo je postupak kontrole rada Centra za socijalni rad Alibunar.
Priča o deci koja se sama odgajaju nikog nije ostavila ravnodušnim. Nakon emitovanja priloga na RTS-u reagovao je ministar za rad Zoran Đorđević koji je naložio republičkoj inspekciji socijalne zaštite da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izvrši uvid u rad Centra za socijalni rad u Alibunaru.

U međuvremenu se oglasio i Zaštitnik građana, koji je na osnovu saznanja iz medija o izuzetno teškom položaju šestoro dece pokrenuo postupak kontrole rada Centra za socijalni rad Alibunar.
Takođe, zatražena je informacija i od Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost poslova informaciju o preduzetim merama i aktivnostima u slučaju napuštene dece koji je danas potresao građane Srbije, izjavio je zaštitnik građana Zoran Pašalić. 
Zaštitnik građana navodi da slika dece koja preživljavaju sama već osam meseci, tako što zarađuju i vode domaćinstvo, umesto da budu zbrinuta poput ostalih svojih vršnjaka, nedopustiva u civilizovanom društvu i da zahteva hitnu reakciju nadležnih u sistemu zaštite dece.
Nakon utvrđenih činjenica o radu nadležnih organa u ovom slučaju javnost će biti upoznata sa saznanjima Zaštitnika građana i merama koje će preduzeti, izjavio je Pašalić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ombudsman pokrenuo postupak kontrole rada nadležnih u slučaju napuštene dece kod Alibunara

Izvor: Danas, 12.Feb.2020

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je po sopstvenoj inicijativi, postupak kontrole Centra za socijalni rad Alibunar posle medijskih priloga o teškom položaju šestoro dece koja u okolini tog mesta žive bez roditelja, saopšteno je večeras.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.