Izvor: RTS, 10.Nov.2021, 10:30

Preminuo novinar Slaviša Lekić

Novinar Slaviša Lekić preminuo je u 63. godini u Beogradu. Tokom svoje višedecenijske karijere bio je urednik nekoliko srpskih i jugoslovenskih medija, autor nekoliko knjiga i brojnih publikacija, dokumentarnih emisija i filmova.
Lekić je rođen 21. septembra 1959. godine u Kosovskoj Mitrovici.

Radio je za listove Borba, Naša borba i NIN. Bio je osnivač mesečnika Status i urednik nedeljnika Reporter.
Kolumne je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pisao za brojne domaće i regionalne listove – Nedeljnu Dalmaciju, Mladinu, Naše dane...
Bio je predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije od 2017. do 2019. godine.
Poslednjih godina bio je autor dokumentarnih emisija i filmova – Vladalac, Medijski vrisak, Silom na sedmu i mnogih drugih.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Preminuo Slaviša Lekić

Izvor: JUGpress.com, 10.Nov.2021

BEOGRAD..Novinar, producent i autor brojnih istražvačkih serijala Slaviša Lekić preminuo je u Beogradu, objavio je danas N1...Lekić je rođen 1959. godine u Kosovskoj Mitrovici...Imao je višegodišnju uspešnu karijeru, radeći u različitim medijima i u različitim formatima...Bio je osnivač...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.