Izvor: RTS, 18.Feb.2022, 17:36

Preminuo ambasador Srbije u Portugaliji Oliver Antić

Ambasador Srbije u Portugaliji Oliver Antić preminuo je u Lisabonu od posledica nesrećnog slučaja, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
"Pamtićemo ga kao vrsnog profesora, velikog patriotu i pravnika oštrog uma i britke reči", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Naglašavaju da će ostati upamćeni njegova profesionalnost i posvećenost kao ambasadora naše zemlje, kao i doprinos unapređenju odnosa Srbije i Portugalije.  >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Ministarstvo saučestvuje u bolu porodice, prijatelja i kolega ambasadora Antića", dodaje se u saopštenju.
Prof. dr Oliver Antić rođen je u Beogradu, gde je završio osnovnu školu, gimnaziju i diplomirao na Pravnom fakultetu. Odbranio je magistarsku tezu 1978. i doktorsku disertaciju 1983. na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.
Oliver Antić počeo je da drži nastavu na beogradskom Pravnom fakultetu kao stručni saradnik i asistent od 1975. godine. U zvanje docenta biran je 1984. godine, u zvanje vanrednog profesora 1990, a za redovnog profesora izabran je 1996. godine.
Školske 1987/88. godine dobio je Fulbrajtovu stipendiju i boravio je u SAD na Pravnom fakultetu mičigenskog Univerziteta. Antić je držao predavanja u Srbiji i u inostranstvu.
Autor je osam knjiga i više naučnih radova iz oblasti pravne publicistike, predavao je građansko i obligaciono pravo.
Od 1998. do 2000. bio je dekan Pravnog fakulteta, a taj period pratio je sukob sa profesorima koji nisu podržavali režim Slobodana Miloševića. Bio dugogodišnji aktivni član Srpske radikalne stranke sve do 2008. kada postaje jedan od osnivača Srpske napredne stranke.
Bio je savetnik Tomislava Nikolića za vreme njegovog predsedničkog mandata. Nikolić ga je imenovao za ambasadora u Lisabonu 2015. da bi četiri godine kasnije postao i ambasador Srbije u Demokratskoj Republici Sao Tome i Principe, na nerezidencijalnoj osnovi, sa sedištem u Lisabonu. 
Kako prenose portugalski mediji, Antić se utopio nakon pada sa litice u oblasti Kaškaiš, gde je bio u radnoj poseti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo ambasador Srbije u Portugalu Oliver Antić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2022

Ministarstvo spoljnih poslova sa tugom obavеštava da, ambasador Rеpublikе Srbijе u Portugaliji Olivеr Antić, prеminuo danas u Lisabonu od poslеdica nеsrеćnog slučaja.Biće Upamćenga kao vrsni profеsor, vеliki patriota i pravnika oštrog uma i britkе rеči...Ostaćе upamćеni njеgova...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Preminuo ambasador Srbije u Portugaliji Oliver Antić

Izvor: Beta, 18.Feb.2022

 Ambasador Srbije u Portugaliji Oliver Antić preminuo je danas, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.U saopštenju se navodi da je Antić preminuo "od posledica nesrećnog slučaja"."Pamtićemo ga kao vrsnog profesora, velikog patriotu i pravnika oštrog uma i britke reči. Ostaće upamćeni...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.