Izvor: RTS, 18.Sep.2021, 09:14

Preminuo Dragan Stojanović, novinar u urednik RTS-a

Naš kolega Dragan Stojanović iznenada je preminuo u 68. godini.
Novinarstvo je bilo njegov profesionalni život, a najveći deo proveo je u Radio-televiziji Srbije.

Bio je novinar i urednik, osnivač i šef dopisništva RTS-a u Vranju. Za RTS je izveštavao sa ratnih područja iz Bosanske Krajine i Vukovara.
Radio je kao ataše za štampu i kulturu u jugoslovenskoj ambasadi u Skoplju.
Po završetku diplomatskog rada, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bio je specijalni izveštač RTS-a iz Skoplja. U junu 1999. izvestio je sa Kumanovskih pregovora o okončanju bombardovanja Jugoslavije.
Uređuje Prvi i Drugi dnevnik RTS-a i duži niz godina izveštava iz Skupštine Srbije, bio je šef pula RTS-a iz Skupštine.
Bio je dugogodišnji odgovorni urednik Programskih akcija, i u tom periodu urednik ključnih informativno-političkih emisija i emisija sa društvenim, sociološkim i kulturnim temama: Svedok, Upitnik, Ključ, TV lica kao sav normalan svet.
Od 2007. odgovorni je urednik redakcije Aktuelnosti u kojoj su neke od najgledanijih emisija aktuelno-dokumentarnog žanra: Trag, Kvadratura kruga, Znanje imanje i programski najrelevantnijih dokumentarnih emisija poput one o patrijarhu Pavlu, našim pilotima u vreme bombardovanja, Ratku Mladiću, Jovanki Broz i druge.
Gradio je dobre novinare oko sebe učeći ih da je vest vilin konjic koji živi samo jedan dan i da se za vest kao i za prijatelje treba boriti.
Za sobom je ostavio suprugu i troje dece.
Vreme i mesto sahrane i komemoracije biće naknadno objavljeni.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo Dragan Stojanović, novinar i urednik RTS-a

Izvor: OkRadio.rs, 18.Sep.2021

Dragan Stojanović, novinar iz Vranja, iznenada je preminuo u 68. godini. Bio je novinar i urednik, osnivač i šef dopisništva RTS-a u Vranju. Novinarstvo je bilo njegov profesionalni život, a najveći deo proveo je u Radio-televiziji Srbije. Za RTS je izveštavao sa ratnih područja iz Bosanske...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.