Gaćeša: Preispitati konkurs za socijalne stanove

Izvor: Studio B, 11.Okt.2010, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gaćeša: Preispitati konkurs za socijalne stanove

Zaštitnica građana Dušanka Gaćeša pozvala Komisiju za stambena pitanja grada da razmotri mogućnost revidiranja rešenja i predloženu rang listu za davanje na korišćenje 82 stana socijalno ugroženim osobama

Posle pristiglih prigovora na adresu Kancelarije zaštitinika građana, gradski ombudsman ocenila je da na konkursu nije adekvatno vrednovana socijalna ugroženost.

"Jedna grupa prigovora se odnosila na nezadovoljstvo rangiranjem, dok se druga grupa odnosila >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << na kriterijume iz važeće odluke. Činjenica je da socijalna ugroženost jeste zapravo stanje koje karakteriše smanjena sposobnost da se izađe iz stanja siromaštva. Upravo taj status treba da bude osnov i najviše bodovan pri utvrđivanju reda prvenstva i ne može biti ugrožavan nekim drugim kriterijumima", rekla je Gaćeša.

Dodala je da se, na primer, socijalna ugroženost bodovala sa maksimalno 100 bodova, dužina radnog staža sa 120 i značaj radnog mesta sa 100.

To znači da socijalna i stambena ugroženost mogu biti u drugom planu u odnosu na radni staž i značaj radnog mesta kod davanja u zakup stanova licima u stanju socijalne potrebe, rekla je ona.

"Zato smo i zatražili da Komisija razmotri mogućnost da se ova rešenja revidiraju, s obzirom da najugroženije grupe i pojedinci nisu u ravnopravnom položaju na osnovu ovakve Odluke", rekla je Dušanka Gaćeša.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaštitnica građana: Preispitati konkurs za socijalne stanove

Izvor: EMportal, 11.Okt.2010

Zaštitnica građana Beograda Dušanka Gaćeša pozvala Komisiju Grada za stambena pitanja da razmotri mogućnost revidiranja rešenja i predloženu rang-listu za davanje na korišćenje 82 stana socijalno ugroženim osobama.

Nastavak na EMportal...

Preispitati konkurs za socijalne stanove

Izvor: Glas javnosti, 12.Okt.2010, 08:04

BEOGRAD - Zaštitnica građana Dušanka Gaćeša pozvala Komisiju za stambena pitanja grada da razmotri mogućnost revidiranja rešenja i predloženu rang-listu za davanje na korišćenje 82 stana socijalno ugroženim osobama. Posle pristiglih prigovora na adresu Kancelarije zaštitnika građana, gradski...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.