Zaštitnica građana Dušanka Gaćeša pozvala Komisiju za stambena pitanja grada da razmotri mogućnost revidiranja rešenja i predloženu rang listu za davanje na korišćenje 82 stana socijalno ugroženim osobama.


Posle pristiglih prigovora na adresu Kancelarije zaštitinika građana, gradski ombudsman ocenila je da na konkursu nije adekvatno vrednovana socijalna ugroženost.

– Jedna grupa prigovora odnosila se na nezadovoljstvo rangiranjem, dok se druga grupa odnosila na kriterijume iz važeće odluke. Činjenica je da socijalna ugroženost jeste zapravo stanje koje karakteriše smanjena sposobnost da se izađe iz stanja siromaštva. Upravo taj status treba da bude osnov i najviše bodovan pri utvrđivanju reda prvenstva i ne može biti ugrožavan nekim drugim kriterijumima – rekla je Gaćeša.

Dodala je da se, na primer, socijalna ugroženost bodovala sa maksimalno 100 bodova, dužina radnog staža sa 120 i značaj radnog mesta sa 100.“To znači da socijalna i stambena ugroženost mogu biti u drugom planu u odnosu na radni staž i značaj radnog mesta kod davanja u zakup stanova licima u stanju socijalne potrebe“, rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari