Izvor: RTS, 21.Sep.2021, 18:13

Predstavnici Advokatske komore Srbije razgovarali sa predsednicom Vrhovnog kasacionog suda

Predsednik i potpredsednica Advokatske komore Srbije Viktor Gostiljac i Jasmina Milutinović razgovarali su sa predsednicom Vrhovnog kasacionog suda Jasminom Vasović o najnovijim stavovima tog suda povodom troškova obrade bankarskih kredita i naplate premije osiguranja.
Predstavnici Advokatske komore Srbije izneli su protivljenje advokature ovim pravnim stavovima Građanskog odeljenja Vrhovnog kasacionog suda od 16. septembra i istovremeno su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izneli argumentaciju o neprihvatljivosti takvih pravnih stavova, saopšteno je iz AKS.
Sastanak će biti nastavljen sutra, a nakon toga komora će obavestiti svoje članove o ishodu razgovora.
Advokatska komora Srbije pozvala je advokate da pruže podršku organima AKS i da se  obaveštavaju o njenim stavovima preko sajta.
Juče su ispred Vrhovnog kasacionog suda protestovali advokati i građani nezadovoljni pravnim stavom tog suda kojim se smatra da je dozvoljeno da banke naplaćuju troškove obrade kredita i naplate premije osiguranja. Oni su predali svoje zahteve.
Vrhovni kasacioni sud je saopštio da je u javnosti pogrešno interpretirana dopuna stava sednice Građanskog odeljenja tog suda u vezi sa troškovima obrade kredita, ističući da on nije izmenjen u odnosu na stav iz 2018. godine.
Taj stav je dopunjen objašnjenjem o dometu njegove primene i rezultat je nesaglasnosti sudova u njihovim odlukama i obrazloženjima kao i potrebe ujednačavanja sudske prakse, navodi se u saopštenju Opšte sednice VKS, koju čine sve sudije tog suda.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.