Izvor: Blic, 02.Jan.2018, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik opštine Ćuprija: Veoma bogati Turčin bi da gradi veliki tržni centar sa aerodromom i golf terenom

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić, ocenio je da će ova i naredna godina za Ćupriju, označiti veliki preokret u odnosu na decenijsku učmalost i najavio izgradnju tržnog centra na 400 hektara, sa areodromom, golf terenom, zabavnim parkom...

Reč je o neiskorišćenom prostoru u predelu Dobričeva sa obe strane međunarodnog auto-puta Beograd-Niš, a o izgradnji centra radimo u dogovoru sa Kabinetom predsednice Vlade Srbije, objasnio je Erić, na tradicionalnoj novogodišnjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << konferenciji za medije.

Veoma bogati poslovni čovek iz Turske

On je dodao da je za ovaj proketa zainteresovan jedan veoma bogati poslovni čovek iz Turske, koji, kako je naveo, samo u Velkoj Britaniji ima 17.000 benzinskih pumpi.

Erić je dodao da su Turci zainetresovani i za Poljoprivredno dobro Dobričevo, koje bi zakupili i u njimu tovili hiljadu junadi.

Turci u Ćupriji već imaju jednu tekstilnu fabriku.

Erić je najavio i četiri fabrike investitora iz Kine za proizvodnju plastike, fabrike sa investitorima iz Slovenije...

I Kinezi u Ćupriji imaju jednu fabriku prediva za potrebe telkstilne industrije.

Gradi se i novi most

Predsednik opštine je najavio i definitivni početak uzgradnje novog mosta na Velikoj Moravi kod Ćuprije, dok bi stari ostao i služio u turističke svrhe.

Prema njegovim rečima, Ćuprija će do 2020.godine dobiti novi atletski stadion i dvoranu, svetskog nivoa, što je bio dugogodisnji san atletstkih asova Chuprije.  Izgradnjom ovih objekata, čija ralizacija počinje 2018. godine, Chuprija postaje centar atletike u Srbiji, ocenio je Erić.

Atletski stadion i dvorana, biće sportska baza za veliki broj domaćih ali i starnih atletičara, ali i ostalih sportista, poput tenisera, a u dvorani će moći da se organizuju sportska prvenstva ali i razne priredbe i koncerti, dodao je on.

Ostvaranje sna

- Biće to ostvarenje sna brojnih atletskih asova: Vere Nikolić, Dragana Zdravkovića, Snežane Pajkić... koji su stasali ovde i pronosli slavu grada i zemlje u svetu, ali i legendarnog trenera Aleksandra Petrovića - ocenio je Erić

- Mi smo, u prethodnom periodu uspeli da gradski stadion prebacimo na loklanu samouporavu i time smo stvorili uslov da možemo nešto da radimo - rekao je Erić i na pomoći se zahvalio Vladi Srbije, Ministarstvu  omladine i sporta i Atletskom savezu Srbije.

Predstoji definitivni dogovor sa Vladom Srbije i Ministarstvom sporta i omladine oko finansiranja ovog projekta, dodao je on.

Atletski kompleks u Ćupriji zvaće se "Aleksandar Petrović", rekao je ranije Erić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erić: U naredne dve godine VELIKE INVESTICIJE u Ćupriji

Izvor: RTV Pink, 03.Jan.2018, 12:11

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić, ocenio je da će ova i naredna godina za Ćupriju, označiti veliki preokret u odnosu na decenijsku učmalost i najavio izgradnju tržnog centra na 400 hektara, sa areodromom, golf terenom, zabavnim parkom.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.