Predsednik Vučić na vežbi “Slovenski štit 2019“: Kupili smo Pancir-S

Izvor: TangoSix.rs, 25.Okt.2019, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Vučić na vežbi “Slovenski štit 2019“: Kupili smo Pancir-S

Kako prenosi Ministarstvo odbrane, na vojnom aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ danas je u okviru vežbe “Slovenski štit 2019“ održan Dan visokih zvanica kome je u pratnji ministra odbrane Aleksandra Vulina i načelnika Generalštaba generala Milana Mojsilovića prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Predsednik Srbije obišao je između ostalog i Komandu vežbe, gde je bio u prilici da vidi radarsku sliku situacije u vazdušnom prostoru, >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << a gde mu je raport predao rukovodilac vežbe komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva RV i PVO brigadni general Tiosav Janković.

Pancir-S uskoro u Srbiji / Foto: Ministarstvo odbrane Tom prilikom Vučić je izjavio da smo kupili i naručili sistem Pancir-S i da ga uskoro očekujemo u našoj zemlji. Dodao je da je to fantastičan sistem, koji gađa sve leteće objekte, posebno dronove i krstareće rakete, da na daljini do 80 kilometara sve vidi i da je vrlo teško ometati njihov radar, jer imaju mnogo raznovrsnih šifri i mnogo različitih pristupa. Govoreći dalje o tom sistemu on je naglasio da Pancir fantastično pogađa, sa preciznošću od oko 95 odsto. Osvrnuvši se na sistem S-400, predsednik je rekao da kada bismo imali dva diviziona S-400, niko nikada ne bi nadletao Srbiju i ne bi ni pomislio da nadleće Srbiju.
Transportno-lansirno vozilo i nišanski radar raketnog sistema PVO S-400 / Foto: Ministarstvo odbrane Obilasku su prisustvovali i komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije general-major Duško Žarković, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao, komandant PVO snaga Ruske Federacije general-major Sergej Viktorovič Babakov i pukovnik Andrej Vjačeslavovič Dugin predstavnik PVO centra vojne akademije „Žukov“.
Zajednička taktička vežba sa bojnim gađanjem raketnih jedinica PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije „Slovenski štit 2019“ održava se na teritoriji Republike Srbije. Cilj vežbe je obrazovanje i upotreba zajedničke grupacije PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije u protivvazduhoplovnoj odbrani teritorije i snaga vojske od izviđanja i dejstva neprijatelja iz vazdušnog prostora, kao i obučavanje i uvežbavanje komandi i jedinica za pripremu i izvođenje operacije PVO.

 

The post Predsednik Vučić na vežbi “Slovenski štit 2019“: Kupili smo Pancir-S appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

Nevidljivi komandant „operacije Slatina”

Izvor: Vostok.rs, 26.Okt.2019, 09:15

Visok, krupan i tek na prvi pogled nezgrapan, s velikom generalskom šapkom koja kao da je specijalno krojena za njegovu glavu, koračao je sporo, pazeći da slučajno ne nagazi neku od visokih zvanica u prvom redu montažnih tribina postavljenih na batajničkom vojnom aerodromu.   Povodom 75-godišnjice...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.