Poziv studentima iz dijaspore za letnju praksu u Srbiji

Izvor: Blic, 27.Maj.2012, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv studentima iz dijaspore za letnju praksu u Srbiji

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) objavila je, u saradnji sa Ministarstvom za vere i dijasporu, drugi konkurs “Upoznajte državu Srbiju” namenjen studentima iz dijaspore koji žele da učstvuju u letnjoj praksi u lokalnim samoupravama i kompanijama.

Prijave mogu da se šalju do 25. juna, a praksa će trajati od 2. do 23. jula, saopštio je NALED.

"Cilj tog projekta je da motivišemo studente iz dijaspore da se vrate u zemlju i znanje i iskustvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stečeno u inostranstvu iskoriste za dobrobit lokalnog ekonomskog razvoja", navode u NALED-u.

Konkurs se organizuje uz podršku Telenora i beogradskog aerodroma "Nikola Tesla”.

Uslov je da kandidati znaju da govore, pišu i čitaju srpski jezik i da su trenutno na osnovnim, postdiplomskim studijama ili na specijalizaciji u inostranstvu, ali i da su u toku prethodnih studija pokazali zavidne rezultate.

U Srbiju je u avgustu prošle godine došlo je 19 studenata iz Italije, Francuske, SAD, Kanade, Nemačke, Slovačke i drugih država, koji su u praksu obavili u 18 lokalnih samouprava.

Povezane vesti: Praksa za srpske studente iz inostranstva Letnja prakse za srpske studente iz dijaspore

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Letnja praksa za studente iz dijaspore

Izvor: OkRadio.rs, 27.Maj.2012

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) objavila je, u saradnji sa Ministarstvom za vere i dijasporu, drugi konkurs “Upoznajte državu Srbiju” namenjen studentima iz dijaspore koji žele da učstvuju u letnjoj praksi u lokalnim samoupravama i kompanijama.Prijave mogu da se šalju...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.