Izvor: RTS, 02.Avg.2021, 06:40

Požar na Mokroj Gori lokalizovan sa tri strane, helikopter izvršio izviđanje – stanovništvo nije ugroženo

Oko sto hektara šume i niskog rastinja gori na nepristupačnom području Mokre Gore. Požar je lokalizovan sa tri strane. Tokom čitave noći radilo se na uspostavljanju protivpožarnih puteva. Gašenje otežavaju visoka temperatura i jak vetar. Domaćinstva nisu ugrožena.
Vatrogasci pokušavaju da stave pod kontrolu vatru koja je zahvatila 100 hektara četinarske šume i niskog rastinja na Šarganu u ataru Mokre Gore ka Zlatibiru, a suprotno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od Mećavnika, na izuzetno nepristupačnom terenu.

Požar je lokalizovan sa tri strane. Tokom noći radilo se na uspostavljanju protivpožarnih puteva.
Saša Cicvarić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Užicu, kaže da su tokom noći pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica gasili požar i radili na otvaranju dva pristupna puta da bi vatrogasna vozila i tehnika mogli da priđu požaru.

Tokom noći su pristizale dodatne snage Sektora za vanredne situacije, postavljen je bazen za akumulaciju vode, helikopter je izvršio izviđanje, treba da se pristupi gašenju iz vazduha.
Prema njegovim rečima, pravi se strategija za dalje postupanje da se požar što pre stavi pod kontrolu.

Otežavajuća okolnost su visoka temperatura i jak vetar. Cicvarić ističe da je teren nepristupačan, litice su u pitanju, koje nisu blizu naselja, nema povređenih pripadnika u akciji gašenja požara niti meštana.
U gašenje požara uključena su 132 vatrogasca, 25 pripadnika Civilne zaštite i 16 dobrovoljnog vatrogasnog društva sa 42 vozila a od jutros i četiri helikoptera MUP-a Srbije.  
Većina vatrogasaca je preraspoređena sa Murtenice, gde je požar buktao nekoliko dana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VATRENA STIHIJA "PROGUTALA" MOKRU GORU: Na Mokroj Gori vatrogasci uspostavljaju protivpožarne puteve - stanovništvo nije ugroženo

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2021

Visoke temperature i vetar to ne omogućavaju, mada su vatrogasci non-stop na terenu...Oko 100 hektara šume i niskog rastinja gori na nepristupačnom području Mokre Gore. Tokom čitave noći radilo se na uspostavljanju protivpožarnih puteva. Domaćinstva nisu ugrožena...Više od 12 sati vatrogasci...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.