VATRENA STIHIJA PROGUTALA MOKRU GORU: Na Mokroj Gori vatrogasci uspostavljaju protivpožarne puteve - stanovništvo nije ugroženo

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2021, 07:51

VATRENA STIHIJA "PROGUTALA" MOKRU GORU: Na Mokroj Gori vatrogasci uspostavljaju protivpožarne puteve - stanovništvo nije ugroženo

Visoke temperature i vetar to ne omogućavaju, mada su vatrogasci non-stop na terenu.

Oko 100 hektara šume i niskog rastinja gori na nepristupačnom području Mokre Gore. Tokom čitave noći radilo se na uspostavljanju protivpožarnih puteva. Domaćinstva nisu ugrožena.

Više od 12 sati vatrogasci pokušavaju da stave pod kontrolu vatru koja je zahvatila 100 hektara četinarske šume i niskog rastinja na Šarganu u ataru Mokre Gore ka Zlatibiru a suprotno od Mećavnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na izuzetno nepristupačnom terenu.

Nema opasnosti po stanovništvo. Tokom čitave noći vatrogascima iz Zlatiborskog okruga stizala je pomoć i u ljudstvu i u mehanizaciji iz više gradova Srbije.

U saopštenju MUP-a se navodi da je na područuje Mokre Gore poslato još 82 vatrogasca-spasioca iz 10 gradova Srbije sa teškom mehanizacijom, autocisternama i vozilima za gašenje šumskih požara.

U toku je postavljanje na stadionu Kotroman bazena za akumulaciju kapaciteta 18.000 litara vode koji će služiti za vodosnabdevanje helikoptera koji treba da se uključe u gašenje požara.

Tokom noći radilo se na uspostavljanju protivpožarnih puteva kojima je trebalo da se vatra sa svih strana stavi pod kontrolu i da se lokalizuje požar.

Deo vatrogasaca i dalje dežura u Murtenici gde je lokalizovan požar pre dva-tri dana, a više požara u više sela Zlatiborskog okruga je gašeno u prethodna dva dana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Požar na Mokroj Gori ne ugrožava domaćinstva, jak vetar otežava gašenje

Izvor: N1 televizija, 02.Avg.2021

Oko 100 hektara šume i niskog rastinja gori na nepristupačnom području Mokre Gore, ali požar ne ugrožava domaćinstva.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.