Poverenica: Popović se, ni nakon opomene, nije izvinio

Izvor: RTS, 02.Nov.2018, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poverenica: Popović se, ni nakon opomene, nije izvinio

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković obavestila je javnost da ministar Nenad Popović, ni nakon opomene, u zakonskom roku od 30 dana nije postupio po njenoj preporuci da se zbog objave na društvenoj mreži izvini pripadnicima LGBT populacije.
"U postupku koji je sproveden po pritužbi udruženja Regionalni info-centar i GEJTEN-LGBT protiv Nenada Popovića, ministra bez portfelja zaduženog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za inovacije i tehnološki razvoj, povodom njegove objave na društvenoj mreži Tviter, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković dala je mišljenje da je došlo do povrede Zakona o zabrani diskriminacije", podseća se u saopštenju.
Uz mišljenje, data je preporuka ministru Popoviću da objavi pisano izvinjenje pripadnicima i pripadnicama LGBT populacije, te da se ubuduće suzdrži od davanja izjava, širenja ideja i stavova kojima se omalovažavaju pripadnici LGBT populacije i podržavaju predrasude prema marginalizovanim društvenim grupama.
"S obzirom da ministar Popović nije postupio po preporuci ni nakon opomene u zakonskom roku od 30 dana, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, u skladu sa Zakonom o zabrani diskriminacije, o tome obaveštava javnost", dodaje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poverenica: Ministar Popović se ni nakon opomene NIJE IZVINIO

Izvor: Blic, 02.Nov.2018

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković obavestila je danas javnost da ministar Nenad Popović, ni nakon opomene, u zakonskom roku od 30 dana nije postupio po njenoj preporuci da se zbog objave na društvenoj mreži izvini pripadnicima LGBT populacije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.