Poverenica: Ministar diskriminisao LGBT, nije se izvinio

Izvor: N1 televizija, 02.Nov.2018, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poverenica: Ministar diskriminisao LGBT, nije se izvinio

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković saopštila je da je ministar bez portfelja Nenad Popović diskriminisao LGBT populaciju, zbog toga što u zakonskom roku od 30 dana nije postupio po njenoj preporuci da objavi izvinjenje zbog svojih izjava.

U saopštenju poverenice se podseća da je poverenica, po pritužbi dve LGBT organizacije protiv Popovića zbog njegove objave na društvenoj mreži Tviter, dala mišljenje da je došlo do povrede Zakona o zabrani diskriminacije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
"Uz mišljenje, data je preporuka ministru Popoviću da objavi pisano izvinjenje pripadnicima i pripadnicama LGBT populacije, te da se ubuduće suzdrži od davanja izjava, širenja ideja i stavova kojima se omalovažavaju pripadnici LGBT populacije i podržavaju predrasude prema marginalizovanim društvenim grupama. S obzirom da ministar Popović nije postupio po preporuci ni nakon opomene u zakonskom roku od 30 dana, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, u skladu sa Zakonom o zabrani diskriminacije, o tome obaveštava javnost", navodi se u saopštenju.

Ministar je ranije, na svom Tviter nalogu, povodom vesti "Roko ima dve mame, Ana dvojicu tata: Prva gej slikovnica osvaja region, u planu na srpskom", napisao: "U trenutku kada se kao država borimo na sve načine da podržimo rađanje, iz Hrvatske nam uvoze gej slikovnice! To pod hitno treba zaustaviti! Moramo da stanemo na put onima koji žele da nas ubede da je u redu da Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata".

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.