Izvor: Politika, 09.Apr.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodilja na samrti

Kako je došlo do stravičnih komplikacija zbog kojih je Oliveri Veljić odstranjen deo materice i amputirana leva noga

Kragujevac – Život tridesetdevetogodišnje Olivere Veljić, radnice Doma zdravlja u Stanovu, visi o koncu posle teškog porođaja carskim rezom, koji su 29. marta, oko pet sati ujutru, obavili lekari Kliničkog centra Kragujevac. Zbog komplikacija koje su usledile, ovoj nesrećnoj ženi već je amputirana leva noga, odstranjen joj je deo materice >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i deo debelog creva. Ona se trenutno nalazi na Odeljenju intenzivne nege, u Centru za anesteziju i reanimaciju, a lekari, kako saznajemo, traže pristanak njenog supruga da joj amputiraju i drugu nogu.

U Kliničkom centru Kragujevac niko od lekara nije želeo da kaže kako je i zbog čega došlo do komplikacija, a u kratkom dopisu koji su uputili medijima stoji da je stanje ove porodilje izuzetno teško i da se stručne ekipe bore za njen život.

Oliverin suprug Danilo tvrdi da ju je na porođaj doveo potpuno zdravu i da njegova žena nije imala poteškoća. Kada nije uspeo da se čuje sa njom ni posle više poziva mobilnim telefonom, on je, kako kaže, pozvao bolnicu. Od lekara je dobio samo kratku informaciju da se brzo spremi i dođe u bolnicu.

– Nikada se nije žalila ni na kakve probleme i bila je potpuno zdrava kada sam je doveo na porođaj. U bolnici su mi rekli da je prilikom porođaja došlo do komplikacija sa stomačnim krvnim sudovima i da su morali da urade carski rez. Beba je izvađena poluživa i njeno stanje je kritično. Ne znam šta se tačno dogodilo, ali želim da saznam kako je i zbog čega došlo do komplikacija. Tražiću da se utvrdi odgovornost lekara, ako je ima. Moja žena je na samrti, a doveo sam je u bolnicu potpuno zdravu – rekao je Danilo za naš list.

U dopisu koji nam je poslat iz Kliničkog centra stoji da je porođaj započet bez ikakvih problema i da je tekao redovnim putem, ali da su zbog komplikacija morali da urade carski rez, kako bi Oliveri spasili život, pošto je mnogo iskrvarila.

Nakon mnogobrojnih hirurških zahvata u toku četiri dana nakon porođaja, lekari su doneli odluku da je prebace za Beograd, ali se zbog teškog stanja u kome se nalazi pacijentkinja od toga odustalo. Olivera Veljić ima dve kćerke, koje je, kako kaže suprug Danilo, čekaju da se vrati kući.

B. K.

[objavljeno: 10/04/2009]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POSLE POROĐAJA OSTALA INVALID!

Izvor: Press, 09.Apr.2009

Kragujevčanka Olivera Veljić doživela je strahovitu nesreću tokom rutinskog porođaja u gradskoj bolnici! Doktori su joj posle iznenadnih komplikacija jedva spasli život, u prethodnih 12 dana imala je ukupno četiri teške operacije, amputirana joj je leva noga, a lekari najavljuju da će ostati...

Nastavak na Press...

Horor u hirurškoj sali

Izvor: Glas javnosti, 10.Apr.2009, 02:37

KRAGUJEVAC - Olivera Veljić (39), radnica Doma zdravlja u Stanovu, porodila se carskim rezom 29. marta u Kliničkom centru u Kragujevcu, ali njeno zdravstveno stanje se pogoršalo, pa su lekari morali da u četiri dana obave još četiri operacije. Lekari su Oliveri Veljić odstranili deo materice,...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.