Izvor: B92, 10.Apr.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodilja i dalje u teškom stanju

Kragujevac -- Zdravstveno stanje porodilje Olivere Veljić, kojoj je posle komplikacija na porođaju amputirana noga, i dalje je teško, kažu u Kliničkom centru u Kragujevcu.

U saopštenju iz Kliničkog centra se navodi da se preduzimaju sve mere intenzivnog lečenja u koje je uključen multidisciplinarni tim stručnjaka. Andrea Obradović, zadužena u Kliničkom centru za odnose s medijima, rekla je da je odeljenje za zdravstvenu inspekciju Ministarstva zdravlja naložilo da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se izvrši stručna kontrola lečenja 39-godišnje Olivere Veljić.

Prema pisanju današnje štampe, Olivera Veljić, radnica Doma zdravlja u Stanovu, imala je 29. marta težak porođaj koji je posle više sati završen carskim rezom, a zatim joj je zbog komplikacija amputirana leva noga, odstranjen deo materice i deo debelog creva.

Kako prenosi štampa, lekari su tražili pristanak od njenog supruga i za amputaciju druge noge.

Oliverin suprug, Danilo Veljić, tvrdi da ju je na porođaj doveo potpuno zdravu i da njegova žena, s kojom već ima dve ćerke, tokom trudnoće ni ranije nije imala zdravstvenih problema.

Od lekara je saznao da je pri porođaju došlo do komplikacija sa stomačnim krvnim sudovima i da su morali da urade carski rez.

Danilo je rekao da je beba izvađena poluživa i da je u kritičnom stanju.

Nakon mnogobrojnih hirurških zahvata, četiri dana nakon porođaja, lekari Kliničkog centra Kragujevac odlučili su da Veljićevu prebace u Beograd, ali se zbog njenog teškog stanja od toga odustalo.

U Kliničkom centru u Kragujevcu niko od rukovodilaca i lekara ne želi da objasni kako je i zbog čega došlo do komplikacija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.