Poremećaj ritma srca i srčana slabost

Izvor: TvojPortal.com, 22.Maj.2011, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poremećaj ritma srca i srčana slabost

Brzi poremećaji ritma srca i srčana slabost, oboljenja koja se pre svega povezuju sa savremenim dobom i modernim načinom življenja, izuzetno su rasprostranjena širom sveta kao i u Srbiji, a za njihovo uspešno lečenje od presudnog značaja je stalna edukacija i razmena iskustava kardiologa i internista.


U Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, u saradnji sa renomiranom nemačkom Kerkof klinikom održan je prvi internacionalni jednodnevni kurs Kontinuirane medicinske >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << edukacije na temu savremenih aspekata lečenja poremećaja ritma i srčane insuficijencije, kako bi lekari iz Srbije razmenili iskustva sa stranim stručnjacima i pratili najnovije svetske trendove za lečenje ovih bolesti.
- Velika nam je čast i zadovoljstvo kao Institutu što smo bili domaćini internacionalnog kursa sa veoma značajnim temama kao što su poremećaji ritma i srčana slabost- kaže direktorka Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine i prof. dr Nada Čemerlić-Ađić. -Domaći stručnjaci su imali prilike da kroz interakciju sa vrhunskim srpskim i stranim ekspertima i predavanjima dođu do novih saznanja u vezi sa pomenutim oboljenjima.
Kako je istakao prof. dr Veselin Mitrović iz Kerkof klinike u Bad-Nojhajmu u svetu se velika pažnja poklanja dijagnostici i tretmanu poremećaja ritma srca, kako bi se sprečile moguće komplikacije, od kojih najpre treba pomenuti moždani udar i hroničnu srčanu slabost. Procenjuje se da čak oko šest miliona Evropljana boluje od poremećaja ritma. Kod srčane slabosti, koja je takođe pandemija u svetskim razmerama, glavni problem je njena vrlo složena dijagnostika te se pacijenti retko prepoznaju u ranim fazama bolesti. J. B.

srcebolesti srcainstitut za kardiovaskularne bolesti

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.