Izvor: Blic, 31.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo se rasplamsao požar kod Kuršumlije

Požar u selu Dabinovac, na administrativnoj liniji između Srbije i Kosova i Metohije, ponovo se rasplamsao danas oko 14 časova, a vatrogasne ekipe iz više susednih opština dežuraju kako bi sprečile njegovo širenje.

Prema informacijama iz javnog preduzeća "Srbijašume" iz Kuršumlije, požar je zahvatio površinu od oko 20 hektara šume.

Požari na drugim lokacijama na administrativnoj liniji Srbije i Kosova su lokalizivani, a vatrogasne ekipe i dalje dežuraju duž >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << linije razdvajanja Srbije i pokrajine. U preduzeću "Srbijašume" kažu da su svi prethodni požari u tampon zoni opštine Kuršumlija u proteklih nekoliko dana podmetnuti i da su uglavnom izbijali na više lokacija istovremeno.

Šef šumske Uprave javnog preduzeća "Srbijašume" Branislav Prolović tvrdi da su pre mesec dana sa teritorije Kosova stigle informacije da će biti spaljen čitav potez izmedju Srbije i Kosova, kod Kuršumlije i Podujeva.

"Jedan od čelnih ljudi sa Kosova je zapretio da će sve izgoreti od Ugljarskog Krša pa do Prepolca, na adiminstrativnoj liniji. Kao što smo videli, tako je i bilo", kazao je Prolović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.