Pomoć za dve srpske porodice na KiM iz Amerike

Izvor: RTS, 03.Dec.2016, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć za dve srpske porodice na KiM iz Amerike

Kolo srpskih sestara iz San Franciska i Eparhija zapadno-američka pomogli su, kako je saopšteno, novčanim donacijama i igračkama dve porodice u Metohiji.
Sedmočlanoj porodici Jevtić koja živi u povratničkom selu Žač kod Kline uručena je novčana pomoć.

Selo Žač je opstalo zahvaljujući hrabrosti povratnika koji su izdržali brojne napade i maltretiranja, a porodici Jevtić je ukradena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << krava.
Porodica Krstić živi u tuđoj povratničkoj kući u Ljevoši kod Peći imaju troje dece od kojih najstarije ima pet godina dobila je pomoć u novcu i igračkama. Ne primaju dečiji dodatak, niti imaju bilo kakvu vrstu socijalne pomoći.
Pomoć je uručila monahinja Irina Petrović iz manastira Gračanica koja vodi Humanitarnu organizaciju "Sveti Jovan Milostivi".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.