Položeni venci povodom godišnjice ubistva Milana Pantića, optužnice još nema

Izvor: RTS, 11.Jun.2020, 19:47

Položeni venci povodom godišnjice ubistva Milana Pantića, optužnice još nema

Novinarska udruženje i kolege Milana Pantića su u Jagodini obeležili 19 godina od ubistva novinara "Večernjih novosti". Izrazili su nezadovoljstvo što slučaj još nije rešen i pružili podršku inicijativi da ga preuzme Tužilaštvo za organizovani kriminal.
Neposredno pre ubistva Pantić je u "Večernjim novostima" objavio seriju tekstova o privatizacijama u Pomoravskom regionu i privrednom kriminalu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i nekome se zbog toga žestoko zamerio.

Bio je ubeđen da je došlo vreme slobode za medije u Srbiji i tu iluziju platio je glavom, rečeno je na pomenu u Jagodini.
"Mi kao njegove kolege nećemo se smiriti dok istina o njegovom mučkom ubistvu ne izađe na videlo", rekao je Milan Babović, zamenik glavnog i odgovornog urednika "Večernjih novosti".
U slučaju "Pantić" policija je tokom godina ispitala više od dve hiljade osoba. Dokaze o ubistvu prikupljala je od 2013. i Komisija za istraživanje ubistava novinara. Optužnice i dalje nema.
"Na ovom mestu želim još jednom da ponovim zahtev da Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal preuzme ovu istragu i da konačno možemo sledeće godine da kažemo da su pronađene ubice i nalogodavci ubistva našeg kolege Milana Pantića", napominje Vladimir Radomirović, predsednik Udruženja novinara Srbije.
Na godišnjicu ubistva dodeljena je i tradicionalna nagrada za novinarsku hrabrost "Milan Pantić". Dobitnici ove godine su dopisnici Večernjih novosti iz Crne Gore Veliša Kadić i Milutin Sekulović, za izveštavanje o litijama u Crnoj Gori.
I sami su bili izoženi represiji i nasilju, a zbog obaveznog karantina koji bi usledio po povratku na posao nisu lično primili nagradu.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.