Polomljena zvezda Bate Stojkovića

Izvor: B92, Beta, 23.Feb.2010, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polomljena zvezda Bate Stojkovića

Beograd -- Zvezdu glumca Danila Bate Stojkovića na pločniku ispred beogradskog bioskopa "Balkan" oštetili su u ponedeljak huligani, izjavio je reditelj Darko Bajić.

"Usred dana huligani su došli. Ovo je drugi put da su vandali pokušali oštetiti Batinu zvezdu i sada su je uspešno otkačili", rekao je Bajić agenciji Beta. Slučaj je prijavljen policiji, a Bajić kaže da zaposleni u "Balkanu" nisu uspeli da utvrde identitet počinilaca.

Sa staklene kocke uzidane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u pločnik odvaljena je metalna zvezda koja je nosila ime Danila Bate Stojkovića, koji je umro 2002. godine.

Akciju postavljanja zvezda znamenitim ličnostima srpskog filma pokrenula je Bajićeva producentska kuća "Magična linija" sa kompanijama Intermedia netvork i Art end popkorn koje su zakupile bioskop Balkan, pokrenula je 2008. godine.

Prva je postavljena Stojkovićeva zvezda. Preostale tri zvezde: Živojina Pavlovića, Krste Škanate i Aleksandra Petrovića, vandali ne mogu lako oštetiti, pošto je za razliku od Stojkovićeve, metalni deo pokriven staklom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.