Polomljena zvezda Bate Stojkovića

Zvezdu glumca Danila Bate Stojkovića na pločniku ispred beogradskog bioskopa "Balkan" oštetili su u ponedeljak huligani, izjavio je reditelj Darko Bajić.

Izvor: B92

Utorak, 23.02.2010.

22:36

Default images

"Usred dana huligani su došli. Ovo je drugi put da su vandali pokušali oštetiti Batinu zvezdu i sada su je uspešno otkačili", rekao je Bajić agenciji Beta. Slučaj je prijavljen policiji, a Bajić kaže da zaposleni u "Balkanu" nisu uspeli da utvrde identitet počinilaca.

Sa staklene kocke uzidane u pločnik odvaljena je metalna zvezda koja je nosila ime Danila Bate Stojkovića, koji je umro 2002. godine.

Akciju postavljanja zvezda znamenitim ličnostima srpskog filma pokrenula je Bajićeva producentska kuća "Magična linija" sa kompanijama Intermedia netvork i Art end popkorn koje su zakupile bioskop Balkan, pokrenula je 2008. godine.

Prva je postavljena Stojkovićeva zvezda. Preostale tri zvezde: Živojina Pavlovića, Krste Škanate i Aleksandra Petrovića, vandali ne mogu lako oštetiti, pošto je za razliku od Stojkovićeve, metalni deo pokriven staklom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: