Izvor: RTS, 09.Avg.2022, 21:36

Poljoprivrednici čekaju pisane garancije, noć će provesti ispred Pokrajinske vlade

Poljoprivrednici koji u Novom Sadu protestuju nezadovoljni otkupnom cenom suncokreta ostaju tokom noći ispred zgrade Pokrajinske vlade, javlja portal 021. Čekaju pisane garancije za niz mera koje je obećao ministar poljoprivrede Branimir Nedimović.
Ispred zgrade Pokrajinske vlade u Novom Sadu poljoprivrednici će ostati i tokom noći, iako im je ministar Branimir Nedimović obećao niz mera i najavio sastanak u Vladi za dva dana.

Kako prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << portal 021, ratari nezadovoljni niskom otkupnom cenom suncokreta zatražili su od ministra pisane garancije da će obećano biti ispunjeno i odlučili da nastave sa protestom.
Očekuju da će do 9 sati ujutru dobiti napismeno sve ono što je ministar obećao.
Nedimović je, između ostalog, obećao poljoprivrednicima da će gorivo moći da sipaju dva puta dnevno uz posebne kartice. Rešenje o olakšicama za gorivo trebalo bi da bude doneseno u narednih 60 sati, navodi 021.
Takođe, ministar je obećao i sastanak sa premijerkom Anom Brnabić u narednih 48 sati i naveo da će se razgovarati o jesenjoj setvi i cenama.
Protestovalo se i na Đerdapskoj magistrali, a dopisnik RTS-a iz Požarevca javlja da su se kada je pao mrak poljoprivrednici sa 250 traktora razišli nakon celodnevnog protesta.
Neformalni dogovor sa nadležnim ministarstvom je da se ujutru skine ograničenje na izvoz ulja, a da na sednici u četvrtak Vlada Srbije poveća cenu ulja na rafovima i garantuje cenu otkupa suncokreta sa 700 evra po toni, javlja dopisnik RTS-a.
U suprotnom, poljoprivrednici iz udruženja "Stig" Požarevac kažu da će se pridružiti protestima u Beogradu.
Poljoprivrednici nezadovoljni otkupnom cenom suncokreta, ali i zabranom izvoza, protestovali su u više gradova širom Srbije, a pojedini putevi bili su blokirani.
Iz Ministarstva poljoprivrede kažu da su ministar i njegovi pomoćnici razgovarali sa poljoprivrednicima u Novom Sadu, Pančevu i Požarevcu, da su dogovoreni naredni koraci za rešavanje problema, a da će sva dodatna pitanja biti razmotrena na sastanku u Vladi Srbije, koji će biti održan u narednih 48 sati.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Poljoprivrednici blokirali saobraćaj kod Pokrajinske vlade, rok za pismene garancije do 9 sati

Izvor: RTS, 10.Avg.2022, 08:46

Ratari iz Vojvodine, koji od juče protestuju ispred Vlade Vojvodine, blokirali su nekoliko saobraćajnica na raskrsnici kod Banovine i Doma zdravlja Sonja Marinković, u znak upozorenja. Rok za ispunjenje njihovih zahteva je devet sati. Ukoliko do toga ne dođe, kažu da će u potpunosti zatvoriti...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.