Izvor: RTS, 10.Avg.2022, 08:46

Poljoprivrednici blokirali saobraćaj kod Pokrajinske vlade, rok za pismene garancije do 9 sati

Ratari iz Vojvodine, koji od juče protestuju ispred Vlade Vojvodine, blokirali su nekoliko saobraćajnica na raskrsnici kod Banovine i Doma zdravlja Sonja Marinković, u znak upozorenja. Rok za ispunjenje njihovih zahteva je devet sati. Ukoliko do toga ne dođe, kažu da će u potpunosti zatvoriti raskrsnicu i ulaz ka Varadinskom mostu.
Vojvođanski poljoprivrednici, nezadovoljni otkupnom cenom suncokreta, nastavili su protest u Novom Sadu, gde čekaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da se ispune njihovi zahtevi.

Juče je sa njima razgovarao ministar Branislav Nedimović i obećao je da će te zahteve rešiti u roku od 48 sati.
Međutim, oni zahtevaju da pismenim putem dobiju garancije od predsednika Republike.
Ratari su prenoćili ispred zgrade Banovine, a poručuju da neće biti jesenje žetve ukoliko se situacija sa cenama ne promeni.
Oni zahtevaju da cena suncokreta ne bude niža od 700 evra po toni, i da gorivo za jesenje radove bude po ceni od 170 dinara, uz uslov da se dozvoli najmanje tri točenja dnevno po kartici i dva u rezervoare radnih mašina.
Traže i obavezan plavi dizel za prolećnu setvu i oslobađanje od akciza na gorivo.
Pridodat je i zahtev da se svim učesnicima protesta ponište prijave policije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ko podržava poljoprivrednike koji protestuju u Novom Sadu i drugim gradovima

Izvor: Radio 021, 10.Avg.2022

Nekoliko opozicionih partija uputilo je podršku poljoprivrednicima koji su juče blokirali saobraćajnice u više gradova u Srbiji, kao i onima čiji protest u Novom Sadu još traje.

Nastavak na Radio 021...

Ratari ipak idu u Beograd na pregovore, blokade u Novom Sadu uklonjenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Avg.2022

Poljoprivrednici su odlučili da u četvrtak odu na sastanak u Vladu Srbije, nakon što im je odgovoreno da premijerka ne može da dođe u Novi Sad...Sastanak je zakazan za 9 časova, a zatim će, kako je najavljeno, biti donete uredbe koje se odnose na zahteve ratara...Blokada ulica u centru Novog Sada...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.