Izvor: B92, 16.Maj.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljoprivrednici blokirali autoput Beograd-Zagreb

Novi Sad -- Poljoprivredni proizvođači i transporteri šećerne repe iz Srema najavili su da će blokada obe trake autoputa Beograd-Zagreb i svih prilaza Sremskoj Mitrovici "trajati i tokom noći". Nastavak blokade najavljen je uz obrazloženje da se niko od zvaničnika Vlade Srbije nije izjasnio da li će biti odobrena pozajmica zrenjaninskoj fabrici šećera kako bi ona mogla da isplati proizvođačima dug od oko 64 miliona dinara za prošlogodišnji rod šećerne repe.

Blokada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je počela u petak u devet sati. Predstavnik poljoprivrednih proizvođača Danilo Knežević kazao je agenciji Beta da je na autoputu mirno, a da je na ulazu u Sremsku Mitrovicu "pravi haos i da je bilo nervoze, ali ne i incidenata". "Sve dok se premijer Živković, Đelić ili neko treći javno ne oglase da je pozajmica odobrena, putevi neće biti deblokirani", kazao je Knežević.

Knežević je podsetio "da Vlada Srbije na jučerašnjem zasedanju nije ni razmatrala odluku da Republička direkcija robnih rezervi uputi zrenjaninskoj šećerani pozajmicu od 1.770 tona šećera, kako bi se prevazišao nastali dug prema poljoprivrednicima i transporterima iz Banata i Srema". Poljoprivrednici i transporteri iz Srema i Banata blokirali su 12. maja, u znak upozorenja, i putne pravce Zrenjanin-Beograd, Vršac-Beograd i Zrenjanin-Sečanj. Za ponedeljak, 19. maj, najavljena je potpuna blokada puteva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.