Izvor: Blic, 26.Sep.2016, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policijski specijalac iz BiH sutra na sastanku sa ministarkom Mihajlović 

Bosanski ministar Ismir Jusko dolazi sutra na razgovore u Beograd, deset dana pošto je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović kritikovala Savet ministara BiH zbog blokade gradnje mosta Ljubovija - Bratunac preko Drine.

Glavna tema će biti dogovor o potpisivanju sporazuma koji će omogućiti izgradnju novog graničnog prelaza kod mosta između Ljubovije i Bratunca.

Bez tog sporazuma građani Ljubovije i Bratunca ne bi mogli da koriste most koji će tokom novembra >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << povezati dve obale Drine, već bi morali da idu čak 80 kilometra dalje.

Ovo će biti prva prva poseta Srbiji Ismira Juska, ministra komunikacije i transporta BiH, ali i prva poseta jednog člana Saveta ministara BiH posle referenduma u nedelju u Republici Srpskoj.

Ministar Jusko je na funkciji od maja, a godinama ranije radio je u sektoru bezbednosti. Bio je specijalac u policiji i 11 godina zaposlen u ambasadi SAD u Sarajevu kao šef antiterorističkog tima. Nosilac je crnog pojasa u džiju-džici.

Srbija je još u aprilu pripremila dokumentaciju za potpisivanje sporazuma, ali do sada nije bilo odgovora Saveta ministara u Sarajevu. Srpska strana insistira da se što pre krene u potpisivanje i sprovođenje sporazuma, kako bi se pre završetka mosta i pristupnih saobraćajnica krenulo u gradnju novih graničnih prelaza.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Srbija gradi most, Mihajlović kritikuje "rampu"

Izvor: B92, 26.Sep.2016

Beograd -- U Beogradu će se razgovarati o izgradnji mosta Ljubovija-Bratunac i potpisivanju sporazuma koji će omogućiti početak gradnje zajedničkog graničnog prelaza...O izgradnji prelaza na teritoriji opštine Bratunac i izgradnji mosta, razgovaraće ministarka građevinarstva saobraćaja i infrastrukture...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.