Ministar Jusko stiže u Beograd, tema most Ljubovija-Bratunac

Izvor: N1 televizija, 26.Sep.2016, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar Jusko stiže u Beograd, tema most Ljubovija-Bratunac

Samo deset dana pošto je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović javno kritikovala Savet ministara BiH zbog blokade gradnje Ljubovija – Bratunac preko Drine, u Beograd u utorak dolazi resorni ministar BiH Ismir Jusko.

Očekuje se da ce glavna tema biti most između Ljubovije i Bratunca, odnosno dogovor o potpisivanju sporazuma koji će omogućiti da izgradnju novog graničnog prelaza kod ovog mosta. Bez ovih sporazuma građani Ljubovije i Bratunca neće moći da koriste >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << most koji će tokom novembra povezati dve obale Drine, već će morati da idu 80 kilometra dalje.

Srbija je još u aprilu pripremila kompletnu dokumentaciju kako bi ova dva sporazuma bila potpisana, ali do sada nije bilo odgovora Saveta ministara u Sarajevu, rečeno je za N1 u minstarstvu.

Prema navodima našeg sagovornika, Mihajlović insistira da se što pre krene u potpisivanje i sprovođenje ovih sporazuma, kako bi pre završetka mosta i pristupnih saobraćajnica krenulo u gradnju novih graničnih prelaza.

Bez dobre volje Sarajeva i ovih sporazuma most kod Ljubovije koji je kapitalna investicija Vlade Srbije, neće moći da se koristi, dodaju u srpskom minstarstvu.

Ovo će biti prva prva poseta ministra komunikacije i transporta Srbiji, ali i prva poseta jednog člana Saveta ministara posle referenduma koji je u nedelju sprovden u Republici Srpskoj.

Ministar Jusko je na ovoj funkcii od maja, a godinama ranije radio je u sektoru bezbednosti.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Policijski specijalac iz BiH sutra na sastanku sa ministarkom Mihajlović 

Izvor: Blic, 26.Sep.2016

Bosanski ministar Ismir Jusko dolazi sutra na razgovore u Beograd, deset dana pošto je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović kritikovala Savet ministara BiH zbog blokade gradnje mosta Ljubovija - Bratunac preko Drine...Glavna tema će biti dogovor o potpisivanju sporazuma koji će omogućiti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.