Izvor: RTS, 10.Mar.2021, 07:04

Policija pojačava kontrolu na pešačkim prelazima, zaboravite na slušalice i mobilni telefon

Od početka godine u saobraćajnim udesima su stradale 53 osobe, što je 30 manje nego prošle godine, opominju u Agenciji za bezbednost saobraćaja. Međutim, prošle godine je poginulo čak 56 pešaka, od čega dvoje dece, a ostali stradali spadaju u starosnu kategoriju 60 i više godina.
Apel Agencije je da stare ljude uvek prati neki mlađi član porodice, da budu obučeni u odeću jarkih boja i da sami shvate da nije potrebno da žuri jer prehrambeni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << objekti rade čitav dan.

"Apelujemo na pešake da prelaze ulicu na pešačkom prelazu. To se posebno odnosi na lica starija od 65 godina. Oni su najviše stradali, jer, da kažem, vremenom je došlo do opadanja psihofizičkih sposobnosti ove kategorije u saobraćaju, pešaci od 65 godina i dalje misle da mogu istom brzinom da pređu ulicu, međutim, vremenom su opali refleksi", rekao je direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Duško Pešić.
I vozači moraju, naročito u gradskim sredinama, da se pridržavaju propisane brzine naročito u okolini škola jer jedino brzina od 30 kilometara na čas garantuje da deca neće biti fatalno povređena, tačnije manje su šanse za smrtni ishod.
"Takođe,  skrećem pažnju vozačima da moraju da prilagode vožnju vremenskim uslovima i pešak ne sme da ih iznenadi na površinama kao što je obeleženi pešački prelaz", naveo je Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.
Policija će pojačati kontolu na pešačkim prelazima naročito zbog onih koji pričaju mobilnim telefonom ili koriste slušalice, jer oni nisu u stanju da prate zvukove i sabraćaj oko sebe.
Mnogi od njih su nastardali i od vozača trotineta i elektrobicikla, pa iz Agencije apeluju da svako koristi svoju kolovoznu traku, a da se trotoari oslobode za pešake.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA GRAĐANE: Jače kontrole policije na pešačkom prelazu, nema više slušalica i mobilnih telefona

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2021

Apel Agencije je da stare ljude uvek prati neki mlađi član porodice..Od početka godine u saobraćajnim udesima su stradale 53 osobe, što je 30 manje nego prošle godine, opominju u Agenciji za bezbednost saobraćaja...Međutim, prošle godine je poginulo čak 56 pešaka, od čega dvoje dece, a ostali...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Policija pojačano kontroliše pešačke prelaze, apeluju na starije da ne žure jer "prodavnice rade ceo dan"

Izvor: Radio 021, 10.Mar.2021

Od početka godine u saobraćajnim udesima su stradale 53 osobe, što je 30 manje nego prošle godine, navode u Agenciji za bezbednost saobraćaja. Prošle godine je poginulo čak 56 pešaka, od čega dvoje dece, a ostali stradali spadaju u starosnu kategoriju 60 i više godina...Apel Agencije je da...

Nastavak na Radio 021...

PAZITE KAKO PRELAZITE ULICU, KAZNE ĆE SAMO DA PLJUŠTE: Policija pomno motri na prelaze! Slušalice i mobilni skupo će vas koštati

Izvor: Kurir, 10.Mar.2021

Apelujemo na pešake da prelaze ulicu na pešačkom prelazu. To se posebno odnosi na starije od 65. Oni su najviše stradali

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.