Pokrenuti postupci protiv 26 geodetskih društava

Izvor: RTS, 11.Maj.2016, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenuti postupci protiv 26 geodetskih društava

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije objavila je da je pokrenula postupak protiv 26 učesnika na tržištu geodetskih usluga kako bi utvrdila da li su dogovarali cene.
Postupak je pokrenut na inicijativu Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.
Direkcija je tvrdila da je u više postupaka javnih nabavki geodetskih usluga počev od kraja 2015. godine utvrđeno da ponuđači dostavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ponude sa cenama koje značajno prevazilaze procenjenu vrednost javne nabavke, što dalje vodi do obustave postupaka.
Komisija je nakon detaljne analize svih navoda i dokumentacije odlučila da pokrene postupak utvrđivanja povrede konkurencije, a na nekoliko lokacija obavljeni su nenajavljeni uviđaji u prostorijama učesnika na tržištu geodetskih usluga.
Kako je obrazloženo, Komisija pretpostavlja da su geodetska društva utvrdila prodajne cene i druge uslove trgovine na tržištu usluga snimanja i izrade topografskih planova i tržištu usluga formiranja građevinskih parcela.
Takav dogovor konkurenata, prema Zakonu o zaštiti konkurencije, restriktivan je sporazum koji je ništavan i zabranjen.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Geodeti dogovarali cene - pokrenut postupak

Izvor: B92, 11.Maj.2016

Beograd -- Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je postupak protiv 26 učesnika na tržištu geodetskih usluga kako bi utvrdila da li su dogovarali cene...Postupak je pokrenut na inicijativu Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda...Direkcija je tvrdila da je u više postupaka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.