Izvor: RTS, 20.Apr.2021, 15:48

Počeo novi ciklus nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", prvo izvlačenje 15. maja

Danas je počeo novi ciklus nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", u igri su računi i slipovi izdati od 1. aprila. Prvo od šest izvlačenja je 15. maja, a još jedan krug izvlačenja krajem godine. U nagradnom fondu je 16 stanova i 60 automobila. Boljoj naplati PDV-a u najkriznijoj godini, doprinela je i fiskalna disciplina podstaknuta nagradnom igrom, ocenjuje ministar finansija.
Gotovo 12 miliona poslatih koverata sa računima vrednim 76 milijadi dinara >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u prethodnoj nagradnoj igri merljivo je i boljom naplatom poreza.

"Ukupno smo izračunali da je samo u tim računima bilo 100 miliona evra poreza na dodatu vrednost. Apsolutno smo uspeli da podignemo svest građana da se borimo protiv sive ekonomije, da je veoma važno da svaki građanin prilikom kupovine uzme fiskalni račun", poručuje ministar finansija Siniša Mali.
Najavio je i donošenje nove strategije Vlade Srbije za borbu protiv sive ekonomije
U odnosu na broj stanovnika najviše koverata poslali su Vranjanci, svaki više od pet. Nagradni fond od 180.000 evra podeliće devet najuspešnijih opština. Građani će birati u šta će taj novac utrošiti.
"Uređenje trga ispred spomenika Čika Miti, a drugi dečije igralište sa stadionom u jednom gusto naseljenom delu grada", navodi Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja.
"Dalje opremanje našeg Doma zdravlja ili proširenje jaslica u naseljenom delu Sivac", ističe Damjan Miljanić, predsednik Opštine Kula.
U konkurenciji je bila 181 lokalna samouprava, nagradni fond za njih ostaje isti dok je za dobitnike nagrada u novom ciklusu broj stanova i autombila veći.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.