Počeli radovi na izgradnji kovid bolnice u Kruševcu

Izvor: Vostok.rs, 25.Jul.2020, 15:20

Počeli radovi na izgradnji kovid bolnice u Kruševcu

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin obišao je danas radove na izgradnji bolnice za smeštaj i lečenje pacijenata obolelih od COVID-19 u okviru Vojnog kompleksa „Rasina“ u Kruševcu.
Vulin je naveo da je Vojska Srbije dobila zadatak da u najkraćem mogućem roku podigne ovu kovid bolnicu, koja će imati kapacitet od približno 500 ležajeva. On je objasnio da će ova bolnica po završetku epidemije moći da bude upotrebljena i za neke druge svrhe, i dodao da je Vojska Srbije obezbedila prostor, koji će biti očišćen od nepotrebnih objekata. Ministar je rekao da se trenutno sprovodi rušenje starih objekata, i dodao da Grad Kruševac istovremeno radi sve potrebne dozvole i pomaže i u rušenju i u odnošenju šuta. Tokom obilaska lokacije, ministar je informisan o preduzetim merama i predviđenoj dinamici radova, a Grad Kruševac pružiće logističku podršku tokom izvođenja radova. Takođe, izrađena je sva neophodna dokumentacija za ugovaranje radova, koje će sprovesti Vojnograđevinska ustanova „Beograd“, a izgradnja će početi za sedam do deset dana.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.