Počela demontaža objekta na vrhu Kopaonika

Izvor: RTS, 12.Okt.2019, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela demontaža objekta na vrhu Kopaonika

Na vrhu Kopaonika u petak je počelo uklanjanje nelegalno izgrađenog "kafića", za koji je inspekcija avgusta 2018. donela rešenje o rušenju.
Skinut je crep sa jednog dela krova, a kroz prozor objekta vidi se da je sav inventar iznet, javlja reporter RTS-a.

Danas, međutim, za razliku od juče, nema radnika kod "kafića" na vrhu Kopaonika. 
Predstavnici ministarstva za građevinu, pod čijom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su ingerencijom inspektori, odbijali su početak rušenja bez asistencije policije, a iz MUP-a su stizala objašnjenja da "policija ne asistira bez dokaza da se investitor nasilno protivi rušenju", piše list Politika.

Takva situacija trajala je do pre nekoliko dana, kada je investitorka Snežana Mitković iz Smedereva sama angažovala radnike, koji su najpre izneli inventar, a u petak su skidanjem crepa krenuli sa demontažom objekta.
Investitorka o uklanjanju objekta nije obavestila inspekciju, NP "Kopaonik", ni opštinu Brus iako je imala obaveznu da to učini.
"Bez obzira na to, ovde ne sme da bude šuta. Za odnošenje se moraju angažovati komunalna preduzeća ili da se objekat demontira tako da ne ostane šut", kaže Rajko Nikolić, čuvar zaštićenog područja na Kopaoniku.
Podsećamo, investitorka je od opštine Brus dobila dozvolu za gradnju montažnog kafića od 150 kvadrata, a podignuta je armiranobetonska građevina površine oko 1.000 kvadrata.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Počelo uklanjanje nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu

Izvor: Blic, 12.Okt.2019

Na Pančićevom vrhu (Kopaonik) u petak je počelo uklanjanje nelegalno izgrađenog "kafića", za koji je inspekcija avgusta 2018. donela rešenje o rušenju, piše "Politika".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.