Plenum studenata: Napali nas neo-nacisti!

Izvor: S media, 23.Okt.2011, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plenum studenata: Napali nas neo-nacisti!

Par desetina neo-nacista sinoć ugrozila bezbednost studenata na Filozofskom fakultetu, saopštio Plenum studenata.

Bezbednost studenata i studentkinja u blokadi je sinoć ugrožena od strane organizovane grupe od oko 20 neo-nacista, saopštio je danas Plenum studentata Filološkog fakulteta koji već šest dana blokiraju Filološki fakultet tražeći ispunjejne njihovih zahteva.

Dekan Filozofskog: Studenti prete batinama!

Filološki fakultet >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i dalje u blokadi

Studenti blokirali i Filozofski fakultet

U saoštenju se navodi da su se nekolicina članova grupe prvo okupila ispred glavnog ulaza Filološkog fakulteta gde su počeli da prete studentima koji su dežurali na ulazu, a zatim je njih petoro ušlo u zgradu fakulteta sa očito neprijateljskim namerama.

Studenti su neprijateljsku grupu uspeli da isprate iz zgrade fakulteta, nakon čega su svi ulazi u zgradu zabarikadirani iz bezbedonosnih razloga.

Grupe neo-nacista, kako se navodi u saopštenju, su nakon toga počele da patroliraju okolinom Filološkog i Filozofskog fakulteta i zatim bakljom gađali i pogodili ulaz Filozofskog fakulteta.

Studenti traže odobravanje apsolventskih rokova, oslobađanje plaćanja školarine za studente koji su sakupili najmanje 48 bodova a nisu na budžetu, kao i izradu strategije za promenu načina finansiranja visokog obrazovanja.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.