Studenti i dalje štrajkuju na Filološkom i Filozofskom fakultetu

Izvor: Blic, 22.Okt.2011, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti i dalje štrajkuju na Filološkom i Filozofskom fakultetu

Predstavnici Plenuma koji čini grupa studenata Filološkog i Filozofskog fakulteta izjavili su danas da će i dalje nastaviti sa sprečavanjem održavanja nastave na tim fakultetima, sve dok se ne ispune njihovi zahtevi.

Član Plenuma Flozofskog fakulteta, koji nije želeo da se predstavi, rekao je da nisu zadovoljni jučerašnjim pregovorima u Ministarstvu prosvete kojima su prisustvovali predstavnici Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS), studentskih parlamenata >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << univerziteta u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu, kao i predstavnici pojedinih fakulteta i viših škola u Beogradu.

Studenti traže odobravanje apsolventskih rokova, oslobađanje plaćanja školarine za studente koji su sakupili najmanje 48 bodova, a nisu na budžetu, kao i izradu strategije za promenu načina finansiranja visokog obrazovanja.

Predstavnici Plenuma oba fakulteta nisu prisustvovali jučerašnjim pregovorima u Ministarstvu prosvete gde je postignuta saglasnost oko većine zahteva, a predstavnici pregovaračkih timova studenata, posle sastanka, najavili su da će prekinuti protest.

Član plenuma sa Filozofskog fakulteta tvrdi, međutim, da se u sporazumu koji je potpisan daju samo preporuke i da fakulteti nisu u obavezi to da ispune.

I grupa studenata koja blokira rad Filološkog fakulteta tvrdi da nije zadovoljna onim što je juče dogovoreno te da će nastaviti da sprečavaju održavanje nastave i tokom sledeće nedelje. Kako navode članovi plenuma tog fakultata, postoji mogućnost da im se u tome pridruže i predstavnici studentata Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju.

Anarhisti: Proteste organizuje Plenum

Na kraju jučerašnjeg sastanka u ministarstvu potpisan je sporazum, na koji su potpis stavili svi prisutni predstavnici studentskih tela, Univerziteta, fakulteta i visokih škola i predstavnici Ministarstva prosvete. Zahtev da se svi studenti koji su ostvarili 48 ESPB poena i više, a nisu se rangirali u okviru predviđene budžetske kvote budu oslobođeni plaćanja školarine, ipak nije u potpunosti dogovoren.
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Kragujevac

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I DALJE BLOKADA NA FILOLOŠKOM I FILOZOFSKOM

Izvor: Kurir, 22.Okt.2011

BEOGRAD - Predstavnici Plenuma koji čini grupa studenata Filološkog i Filozofskog fakulteta izjavili su da će i dalje nastaviti sa sprečavanjem održavanja nastave na tim fakultetima, sve dok se, kako kažu, ne ispune njihovi zahtevi...Član Plenuma Flozofskog fakulteta, koji nije želeo da se predstavi,...

Nastavak na Kurir...

Protest do ispunjenja zahteva

Izvor: Studiram.com, 22.Okt.2011

Predstavnici Plenuma koji čini grupa studenata Filološkog i Filozofskog fakulteta rekli su da će nastaviti sa sprečavanjem održavanja nastave na tim fakultetima. Oni navode da će to činiti sve dok se, kako kažu, ne ispune njihovi zahtevi...Plenum studenata Filološkog fakulteta je demantovao...

Nastavak na Studiram.com...

Skinhedski bacili zapaljenu baklju ispred fakulteta

Izvor: NaDlanu.com, 23.Okt.2011, 05:24

Grupa skinhedsa pokušala je sinoć da upadne u zgradu Filološkog fakulteta u Beogradu, a u zgradu Filozofskog fakulteta su bacili baklju, rekli su očevici, predstavnici studenata..BEOGRAD, 23. oktobra - Nastava na Filološkom fakultetu blokirana je od ponedeljka, a na Filozofskom fakultetu od četvrtka....

Nastavak na NaDlanu.com...

STUDENTI BU IPAK NASTAVLJAJU PROTEST

Izvor: Kurir, 23.Okt.2011

BEOGRAD - Predstavnici Plenuma, koji čini grupa studenata Filološkog i Filozofskog fakulteta, rekli su juče da će nastaviti sa sprečavanjem održavanja nastave na tim fakultetima. Oni navode da će to činiti sve dok se ne ispune njihovi zahtevi...- Nismo zadovoljni prekjučerašnjim pregovorima...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.